In India is de eerste Android One smartphone opgedoken

In India is de eerste Android One smartphone opgedoken. Het toestel wordt waarschijnijk vandaag officieel door Google gepresenteerd voor India en andere ‘opkomende markten’.

de-eerste-goedkope-android-one-smartphone-moet-vanaf-volgende-week-in-de-indiase-winkels-liggen-voor-nog-geen-honderd-euro

In juni kondigde Google tijdens haar I/O Conference ‘Android One’ aan, een nieuwe versie van het Android besturingssysteem, speciaal voor goedkopere smartphones voor opkomende markten. Smartphones die draaien op Android One moeten voor verkoopprijzen ver onder de 100 euro verkocht kunnen gaan worden en daarmee aantrekkelijk genoeg zijn voor consumenten in ontwikelingslanden, waar de vraag naar smartphones momenteel explosief stijgt.

De Indiase smartphone fabrikant Spice gaat vandaag de eerste Android One smartphone presenteren, zo blijkt uit uitgelekte foto’s. Qua hardware is het toestel geen hoogvlieger en zou in Nederland als een ‘prepaid toestel’ betiteld worden. Het toestel heeft een 4.5 inch groot beeldscherm met een resolutie van 480 x 854 pixels en wordt aangedreven door een 1,3 GHz quad-core processor van MediaTek. Verder heeft heet toestel een 5-megapixelcamera en 3G ondersteuning voor mobiel internet.

Google heeft de Android One versie van haar Android besturingssysteem geoptimaliseerd om te kunnen draaien op deze goedkopere smartphones. Hierdoor zou Android One een vergelijkbare gebruikservaring moeten bieden als de normale versie van Android. Om te voorkomen dat smartphones traag worden, zijn fabrikanten van Android One smartphones verplicht de toestellen met een kale versie van Android One te leveren.

Later vandaag vindt in India naar verwachting de introductie plaats van de eerste Android One smartphone van Spice door zowel Spice als Google. Het toestel wordt naar verwachting alleen in India uitgebracht. Later zullen meer Android One smartphones gaan verschijnen waarmee Google ook markten in andere delen van Azië, Afrika en Zuid Amerika wil gaan ‘veroveren’.

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: