How to: Kindle omzetten naar amazon.nl

Vanaf vandaag is het zover. Amazon heeft de langverwachte overstap gemaakt naar Nederland en sinds vandaag kun je je e-books ook bestellen op amazon.nl. Goed nieuws voor alle lezers dus. Voor consumenten die al gewend waren aan amazon.com is het uiteraard de vraag hoe kun je je kindle omzetten naar amazon.nl? Dat is gelukkig niet moeilijk.

Kindle omzetten naar amazon.nl

kindle NL

Wanneer je naar amazon.nl gaat, kun je net als altijd inloggen met je e-mailadres en wachtwoord wat je ook al gebruikte voor amazon.com. Zo kun je met één account alle winkels van amazon.com gebruiken. Je Kindle moet je dan nog wel apart instellen. Wanneer je voor de eerste keer een boek aan wilt schaffen bij amazon.nl via de computer, krijg je bovenstaande melding te zien. Klik op de hele button met ‘doorgaan’ om je account van amazon.com over te zetten naar amazon.nl.

kindle omzetten naar amazon.nlAls je ervoor hebt gekozen om door te gaan, kom je op het volgende scherm uit. Dit scherm is in het Engels en omschrijft wat de voordelen zijn van het overzetten van je account. Dit betekent in dit geval onder andere dat je ook Nederlandse e-books op je Kindle kunt zetten. Ook hier kies je voor de gele knop met ‘Transfer your Kindle account to amazon.nl’. Eigenlijk wijst het zich dus vanzelf.

Kindle app
amazon.nl app

Ben je nog niet in het bezit van een eigen Kindle, maar wil je eerst proberen of de e-books van amazon.nl iets voor jou zijn? Kies dan eerst voor de Kindle app op je smartphone of tablet. Deze app werkt in principe hetzelfde als de Kindle zelf. Je kunt hierop inloggen met je Amazon account en op die manier al je aankopen synchroniseren. Wil je toch liever meteen een Kindle aanschaffen? Dat kan ook via amazon.nl.

Wil je meer lezen over amazon.nl en de Kindle? Ik schreef er ook over op roxxy84.nl.

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.