Facebook’s Twitter account gehacked

Hackersgroep OurMine heeft vrijdag kort het Twitter-account van Facebook overgenomen.

De hackers plaatsten op de Twitter-pagina van Facebook een bericht met daarin de mededeling dat de digitale beveiliging van Twitter te wensen overliet. Ook verwezen ze een ieder die geïnteresseerd is om zijn account beter te beveiligen naar hun eigen website.

Het bericht werd kort na de plaatsing verwijderd. Twitter bevestigde dat het account van Facebook inderdaad gehackt was. “Zodra we op de hoogte waren, hebben we het account vergrendeld. We werken nauw samen met onze partners van Facebook om dit te herstellen”, aldus een woordvoerder van Twitter tegen persbureau Reuters.

De hackersgroep OurMine staat erom bekend sociale media van diverse bedrijven te hacken, al gebruiken ze de toegang die ze verkrijgen meestal alleen voor het plaatsen van een aantal berichten om duidelijk te maken dat het kanaal overgenomen is.

In 2016 en 2017 was de hackersgroep ook actief. Toen werden onder meer de socialmedia-accounts van PlayStation, Twitter-CEO Jack Dorsey en Facebook-CEO Mark Zuckerberg gehackt.

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: