De Linux 3.10 kernel komt er aan

De Linux 3.10 kernel komt er langzaam maar zeker aan. Zoals Distronews.net melde gisteren is de vijfde Release Candidate uitgebracht. De laatste maanden is er heel veel gewerkt aan de nieuwe kernel. Maar wat gaat er nu veranderen in Linux Kernel 3.10? Een paar van de veranderingen staan hieronder.

Er is gewerkt aan de support voor BCache SSD / HDD. BCache is bedoeld voor systemen met zowel SSD schijven als gewone harde schijven. Hiermee kan de SSD schijf werken als cache voor de langzamere ouderwetse HDD.

Er is gewerkt aan het power management. De nieuwe Linux kernel gebruikt minder power waardoor het weer beter de concurentie aan kan met OS X en Windows. Met de nieuwe release komt er ook support voor de AMD frequency-sensitivity-power-save. Daarnaast is er ook gewerkt aan verbeteringen voor ARM voor mensen die x86 systemen gebruiken.

Natuurlijk zoals in elke update zitten er ook nieuwe drivers. Waaronder een open-source Linux grafische driver. Hiermee is er eindelijk UVD video decoding mogelijk. Daarnaast zijn er verbeteringen aan het file-system.

Alles wat hier boven staat is maar een kleine samenvatting van de grootste kernel update in jaren!

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.