Bitcoin organisatie BIPS aangevallen

Een van Europa’s de grootste Bitcoin organisaties BIPS heeft bekend gemaakt dat het aangevallen en bestolen is. BIPS verzocht bitcoin portomonee’s en is een payment processor voor webwinkels. De aanval begon elke dagen geleden doormiddel van een DDoS aanval. Tijdens een van de DDoS aanvallen zou ook 1,295 BTC gestolen zijn. Dit is omgerekend ongeveer 1 miljoen dollar.

Bitcoin

Volgens Kris Henriksen (BIPS CEO) is het geld gestolen van de bitcoin “hot wallet” van het bedrijf. De hot wallet is bedoeld voor alle betalingen die gelijk verwerkt moeten kunnen worden. Dit zijn dus de bedragen die gelijk door mensen opgenomen kunnen worden, en de rekening waar nieuwe stortingen op binnen komen. Hierdoor zijn veel klanten van het bedrijf ook de dupe geworden van de diefstal.

Volgens het bedrijf heeft de diefstal kunnen gebeuren omdat door de herhaaldelijke DDoS aanvallen de switches overbelast raakte waardoor de SAN en BIPS servers direct benaderd konden worden door de aanvallers. Volgens BIPS heeft de aanval plaatsgevonden vanuit Rusland.

BIPS heeft op dit moment alle diensten voor bedrijven hervat waardoor webwinkels wel weer betalingen kunnen ontvangen. Alle overige diensten zijn op dit moment nog gesloten totdat er een compleet onderzoek is gedaan door Justitie.

De nieuwe aanval op een Bitcoin bedrijf laat opnieuw de zwakte zien van het Bitcoin proces. En er gaan op verschillende fora’s alwaar discussies rond hoe de betalingen op de bitcoin rekeningen beter beschermd kunnen worden.

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.