Beleef de wereld van Star Wars tijdens Echo Base Charity Con

Het is bijna zover! Op zaterdag 21 december is Echo Base Con, het leukste Star Wars-evenement van Europa, terug in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht. Dit jaar vieren we niet alleen de twintigste verjaardag van The Phantom Menace, maar ook de komst van de eerste live-action Star Wars-serie The Mandalorian, de nieuwe game Star Wars Jedi: Fallen Order en natuurlijk het langverwachte laatste deel in de Skywalker-saga: The Rise of Skywalker.

Kinepolis verandert ook dit keer in een waar Star Wars-walhalla voor jong en oud. Natuurlijk zijn er tal van bijzondere gasten uit meer dan 40 jaar Star Wars-geschiedenis, die niet alleen signeren maar ook te zien zijn bij diverse bijzondere panels. Wat dacht je bijvoorbeeld van Oscarwinnaar Lorne Peterson die komt vertellen over zijn carrière van ruim 30 jaar bij Industrial Light & Magic, van LEGO Star Wars-designer Niels M. Frederiksen die tijdens zijn panel vertelt over wat er komt kijken bij het creëren van een LEGO Star Wars-set, of Matthew Wood, de Oscargenomineerde Sound Designer bij Skywalker Sound die ook de stem verzorgde van General Grievous in Revenge of the Sith en te zien als Bib Fortuna in The Phantom Menace? Ook kun je Paul Brooke en Michael Pennington ontmoeten uit Return of the Jedi, of Katy Kartwheel, Kiran Shah en Tom Wilton die in alle recente Star Wars-films te zien zijn!

Naast de vele gasten zijn er dit jaar nog meer fangroepen aanwezig, waaronder natuurlijk vertrouwde namen zoals de cosplayers van de 501st en de Rebel Legion. Nieuw dit keer zijn diverse stands van propmakers, met tal van replicaprops die tentoongesteld worden en waar je kunt zien hoe ze worden gemaakt. Daarnaast zijn er lightsaber battles, kunnen de kleinere fans zich weer laten schminken als hun favoriete personage en nog veel meer. En net als vorige keer is er een loterij, waarbij er dit keer meer dan 350 Star Wars-items in de prijzenpot zitten!

In samenwerking met Catawiki organiseert Echo Base Con een veiling van unieke Star Wars-verzamelobjecten. Vanaf 6 december t/m 21 december kan geboden worden op meer dan 70 unieke stukken, waaronder gesigneerde Star Wars LEGO-sets, Stormtrooper-helmen beschilderd door BN’ers en vele andere items.

Tijdens Echo Base Con is er ook een speciale vertoning van The Rise of Skywalker met na afloop een Q&A met een aantal speciale gasten die aan de film hebben meegewerkt. Kaarten voor deze voorstelling kosten slechts €9,50 per stuk, dus ook nog eens een stuk goedkoper dan een reguliere filmvoorstelling.

De opbrengsten van de speciale voorstelling, het evenement en van de veiling komen dit keer geheel ten goede aan Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa), het goede doel in Nederland dat zich inzet voor de bestrijding en het onderzoek naar alle vormen van kinderkanker.

Kaarten zijn nu te koop via www.echobasecon.nl.

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.