Apple ontzegt toegang Google tot beta apps.

Google heeft niet langer toegang tot iOS-apps voor intern gebruik, omdat het bedrijf zich niet hield aan de regels van Apple.

Google heeft met de app Screenwise Meter de regels van Apples Enterprise Developer Program overtreden, meldt een ingewijde aan The Verge. Apple zou daarom hebben besloten Google de toegang tot bètaversies van onder meer Google Maps, Hangouts en Gmail te ontzeggen.

Ook andere apps die Google intern gebruikt, zijn niet meer toegankelijk, zegt de bron. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om de app van Googles restaurant voor werknemers.

Google en Apple hebben nog niet op het bericht gereageerd.

Google heeft Screenwise Meter woensdagavond uitgeschakeld op iOS-apparaten. Het bedrijf zei dat de app “niet onder het ontwikkelaarsprogramma van Apple had moeten vallen”.

Met Screenwise Meter installeerden gebruikers een speciale VPN-app, die buiten de App Store van Apple geïnstalleerd moet worden. Mensen die de app gebruiken, verdienen cadeaukaarten. In ruil daarvoor geven ze Google toestemming om hun internetverkeer en data te analyseren.

Ook Facebook is geblokkeerd

Google maakte van de app gebruik via het Enterprise-programma van Apple voor ontwikkelaars. Maar de manier waarop Google dat deed, was tegen de regels.

Woensdag nam Apple ook al maatregelen tegen Facebook Research. Deze app deed ongeveer hetzelfde. Facebook betaalde 13- tot 35-jarigen om de app te gebruiken. In ruil daarvoor luistert het bedrijf netwerkverkeer van de gebruikers af. Facebook heeft geen toegang meer tot bèta-apps van onder meer Facebook, Instagram en Messenger. Het bedrijf zou in gesprek zijn om de apps weer online te brengen.

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.