Nikon D500 bekroond met DP Review Gold Award

DP Review, autoriteit op het gebied van digitale camera reviews, heeft de Nikon D500 getest en bekroond met een DP Review Gold Award. De D500 won een Gold Award vanwege zijn uitstekende prestaties en de goede prijskwaliteitverhouding.

D500_Award

Met een score van 91% is de D500 de beste DSLR ooit getest door DP Review. De score is gebaseerd op de bouwkwaliteit, ergonomie, functies, lichtmeting en focus, beeldkwaliteit, de zoeker, het scherm, prestaties bij weinig licht en de prijskwaliteit verhouding; allen categorieën waarin de D500 uitblonk. Een DP Review score boven de 80% wordt beschouwd als uitstekend. Met de verworven positie laat de Nikon D500 de directe concurrentie volgens DP Review achter zich. De meest directe concurrent in de categorie “Semi-professional DLSR” is de Canon EOS 7D Mark II, die een score van 84% ontving. Een Gold Award wordt gewonnen op de verdiensten van de camera; er is geen direct verband tussen de totale score en de awards.

DP Review over de Nikon D500: “De “Nikon D500 is één van de beste DSLR’s die we ooit hebben getest. Zijn sterke punten zijn de uitmuntende autofocus in combinatie met de mogelijkheid om continue te schieten op 10 frames per seconde. Er zijn andere APS-C camera’s die op soortgelijke wijze een uitstekende beeldkwaliteit bieden, maar er is geen andere die de snelheid, ergonomie en betrouwbaarheid van de D500 weet te bieden.”

Nikon D500

De Nikon D500 is uitgerust met Nikon’s nieuwste generatie 153-punts AF-systeem en nieuwe beeld- en meetsensoren staan garant voor een zeer accurate onderwerpherkenning en exacte details. De nieuwe EXPEED 5-beeldverwerkingsengine maakt fotograferen met maximaal 10 bps mogelijk en dankzij de krachtige buffer kunnen tot 200 NEF (RAW)-beelden worden vastgelegd in één snelle serieopname. Bovendien presteert de D500 ongekend in omstandigheden waar weinig licht beschikbaar is, met een ISO tot het equivalent van maar liefst 1.640.000. Voor filmers die tot het uiterste willen gaan, biedt D-film de mogelijkheid tot het opnemen van 4K/UHD-films.

De D500 is tevens de eerste D-SLR van Nikon die compatibel is met SnapBridge. Deze slimme Nikon-app gebruikt de Bluetooth Low Energy-technologie (BLE) om een continue verbinding met een laag stroomverbruik te handhaven tussen de camera en een smartphone of tablet. Opnamen kunnen automatisch worden gesynchroniseerd met het smartapparaat terwijl ze worden gemaakt, zonder dat de accu van de camera leegloopt.

Onlangs werd de Nikon D500 ook bekroond met een TIPA Award en een Red Dot Award.

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.