Geld besparen? Investeer je vakantiegeld in je telefoon!

Heb jij je vakantiegeld al binnen? De meeste Nederlanders hebben het vakantiegeld alweer op hun rekening staan. Altijd fijn, wat extra geld. Maar wat is nu echt een goede bestemming voor dit bedrag? Spaar je het, investeer je het in je smartphone of neem je het mee in je vakantiebegroting? Simyo geeft je graag een aantal tips.

Wat is vakantiegeld precies en wanneer krijg je het?

Een persoon in loondienst spaart elke maand zo’n 8% van het brutosalaris op aan vakantiegeld. Dit ‘spaarpotje’ wordt door de meeste werkgevers in mei uitbetaald, net voor de periode waar in voor velen de vakantie voor de deur staat. Heb je een uitkering? Dan stort de overheid je vakantiegeld ook in mei. Geldt bovenstaande niet voor jou? Dat is mogelijk, aangezien bij sommige mensen het vakantiegeld niet in één keer wordt uitgekeerd, maar maandelijks als een toeslag op je loon. Echter blijkt uit onderzoek van de ING dat 80% van de Nederlanders hun vakantiegeld gewoon in één keer laten uitbetalen.

Waar geef je het aan uit?

Hetzelfde onderzoek geeft aan dat 47% van alle twintigers het vakantiegeld op hun spaarrekening stort,  het gebruikt om te beleggen of om schulden mee af te lossen. Personen in deze leeftijdscategorie hebben vaak een minder grote financiële buffer en kunnen het vakantiegeld dus extra goed gebruiken!

Investeer eens in je smartphone

Heb je er wel eens over nagedacht om je vakantiegeld anders te besteden dan de meeste Nederlanders? Wanneer je een deel van je vakantiegeld investeert in je smartphone, kan je dit op lange termijn geld besparen. Hoe je dat doet lees je in onderstaande tips.

Nieuwe telefoon

Toe aan een nieuwe telefoon? En heb je al een Sim Only abonnement van bijvoorbeeld Simyo? Investeer je vakantiegeld dan eens in een nieuw toestel. Op deze manier loop jij rond met een splinternieuw toestel inclusief je lage Sim Only belkosten, zonder te moeten overstappen naar een nieuw en duurder abonnement.

Koop accessoires voor je smartphone

Tevreden met je huidige toestel? Investeer dan eens in accessoires voor je smartphone die je op de lange termijn veel geld kunnen besparen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de volgende accessoires:

  • Een stevig telefoonhoesje dat je toestel beschermt wanneer je hem per ongeluk op de grond laat vallen;
  • Een screen protector die je scherm beschermt tegen allerlei krassen en barsten;
  • Bespaar je de kosten van het kopen van een navigatiesysteem en navigeer via je telefoon. Denk hierbij aan een houdertje op je dashboard waar je je telefoon in kan klikken of een autolader voor je batterij. Met de TomTom-app kan je tevens via WiFi wegenkaarten van te voren downloaden, zodat je tijdens het navigeren geen MB’s hoeft te verbruiken. Deze app kost wel geld, maar is op de lange termijn een handige investering. Je kan natuurlijk ook kiezen voor gratis navigatie apps, deze zijn alleen wel iets minder veelzijdig.

Met je vakantiegeld op vakantie? Meer tips

Ben je nog niet overtuigd van het investeren in je smartphone? Gebruik je vakantiegeld dan waar het in eerste instantie voor bedoeld is en ga lekker op vakantie! Wat je smartphone betreft geven wij je graag een aantal tips waar je rekening mee dient te houden.

Bellen, sms’en en surfen op het internet is in het buitenland veel duurder. Hier zie je de nieuwe tarieven voor verschillende EU-landen.

Op vakantie ben je vaak te druk met andere activiteiten en maak je ook minder gebruik van je internetbundel. Je kan dan ook geld besparen door een maandje een kleinere internetbundel te gebruiken, of helemaal geen mobiele data te gebruiken. Na je vakantie pas je je internetbundel weer gemakkelijk aan. Fijne vakantie!

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.