5 apps die iedere blogger op zijn smartphone zou moeten hebben staan

Als blogger ben je 24/7 bezig met je website. Je komt overal nieuwe ideeën tegen, je maakt foto’s en probeert een planning te maken van welke artikelen er deze week online moeten komen. Hierbij wil je jezelf natuurlijk niet beperken tot het werken achter een computer, want dan zou je nergens anders meer aan toe komen. Met de juiste apps op je smartphone kun je overal aan je blog werken en je tijd beter gebruiken. Ik heb mijn vijf favoriete blog apps voor jullie op een rijtje gezet.

WordPress App

De WordPress app (of de app van de CMS die jij gebruikt om te bloggen) is onmisbaar als je onderweg ook blogs wilt typen of posten. Je kunt er foto’s in uploaden en drafts aanmaken, maar ook de hele post afmaken en posten. Of inplannen als je hem later online wilt hebben. Zo kun je ook onderweg je tijd nuttig gebruiken en hoef je thuis niet meer achter de computer te kruipen. Ook hoef je niet eerst de foto’s die je op je Samsung S20 hebt gemaakt over te zetten naar je computer. Er vanuit gaande dat je de foto’s met je telefoon hebt genomen natuurlijk, want sommige bloggers gebruiken daar liever een andere camera voor.

Foto’s bewerken

Er zijn veel verschillende apps om foto’s mee te bewerken. Ik heb zelf een aantal apps voor fotobewerking op mijn smartphone staan, omdat ze allemaal net weer iets anders doen. Zo kan ik even snel iets bewerken en de foto toevoegen aan mijn blog, zonder dat ik mijn laptop aan hoef te zetten. Aan deze categorie zou je als het ware nog een heel artikel kunnen wijden. De apps die ik zelf het meest gebruik zijn Photo Collage, Phonto en PicMonkey. Ook Lightroom wordt vaker genoemd door bloggers.

Linktree

Als blogger zit je waarschijnlijk ook op social media. Misschien wil je graag meerdere links delen in je profiel, maar op Twitter of Instagram is dit niet mogelijk. Daar komt Linktree om de hoek kijken. Met deze app kun je al je linkjes op één plek zetten en hierdoor hoef je nog maar één link in je profiel te zetten. Dat is wel zo handig.

Instapaper of Pocket

Er worden genoeg interessante (blog)artikelen gepost online en je hebt niet altijd tijd om die meteen te lezen. Als je een artikel op wilt slaan om het later te lezen, kun hier ook een app voor gebruiken. Zo vergeet je niet meer waar dat ene artikel ook alweer stond en hoef je niets te missen. Je kunt op een later moment de app weer openen om bij te lezen. Er zijn verschillende apps te downloaden die je hiervoor kunt gebruiken, maar de meest genoemde zijn toch wel Instapaper en Pocket.

Een notitie of lijstjes app

De beste ideeën komen als je onderweg bent en net even niets op kunt schrijven. Daarom vind ik het zelf fijn om een app te hebben om lijstjes of notities te kunnen maken. Evernote is een veelgebruikte app. Ik heb zelf gekozen voor Wunderlist. Zo raak ik mijn ideeën niet meer kwijt en kan ik ook to do lijstjes maken en afvinken. Ideaal.

 

Heb jij nog aanvullingen op deze lijst? Welke apps zijn volgens jou onmisbaar?

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.