ISIS heeft 24/7 Crypto Helpdesk

In het nieuws is er verschillende keren gepraat over het feit dat ISIS encryptie gebruikt om te kunnen communiceren. Zo werd na de aanslagen in Parijs bekend gemaakt dat er vooral via Telegram was gecommuniceerd.

22726447709_ddf54cb44c

Nu is ontdekt dat ISIS een complete helpdesk infra-structuur heeft opgebouwd voor hun leden. Deze helpdesk helpt vooral met encryptie vragen en heeft gebruikershandleidingen over het encrypteren van communicatie. En dat is dan het zichtbare gedeelte, de website gaat waarschijnlijk veel verder achter het login gedeelte.

De helpdesk infrastructuur is gevonden op het Deep Web wat natuurlijk verschillende lagen van encryptie bied. Waardoor het bijna niet te achterhalen is waar de servers staan, en wie er gebruik van maken. Hiermee lijkt het operationele niveau van ISIS zowel knap als eng tegelijkertijd.

Anonymous

Waarschijnlijk zal het binnenkort ook weer zeer interessant gaan worden op zowel het internet als het Deep Web met het feit dat Anonymous de Jihad heeft verklaard aan het Jihadisme. Waarschijnlijk gaan er binnen kort weer epic DDoS aanvallen volgen.

anonymous-image

Noot: Veel mensen zullen nu encryptie weer proberen aan te vallen. Maar het gebruik maken van encryptie bied veiligheid. Het is niet zo dat encryptie terrorisme steunt, de terroristen maken slechts gebruik van bestaande technieken..

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.