WeTransfer gaat muziekdienst starten

WeTransfer gaat woensdag in Los Angeles een eigen muziekdienst aankondigen. Dat zegt marketingdirecteur Maarten Kadiks tegen Bloomberg.

wetransfer

Prince, Big Grams en Disclosure delen al muziek en video via WeTransfer en het bedrijf wil dat nu verder uitbreiden. Zo zouden vertegenwoordigers van Justin Bieber, Pharrell en Madonna al zijn benaderd. Deze artiesten kunnen adverteren via een roterend scherm dat iedere 45 seconden wordt ververst.

Er zijn geen plannen om er geld mee te verdienen, maar WeTransfer wordt wel een concurrent voor de bestaande muziekdiensten. Kadiks noemt als voorbeeld SoundCloud, waar iedereen muziek kan achterlaten. Hoe dat precies in zijn werk gaat is nog niet duidelijk. Momenteel wordt de website gebruikt voor het delen van grote bestanden die tijdelijk worden opgeslagen.

Troy Carter

De plannen komen niet toevallig nadat Troy Carter aan boord is gekomen, behalve investeerder ook talentmanager voor artiesten als Lady Gaga en Meghan Trainor. Carter investeerde in onder meer Uber Lift, Dropbox en Spotify.

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.