Vodafone voorziet gastgemeente Serious Request van extra 2G/3G en 4G-netwerkcapaciteit

Vodafone Nederland voorziet de binnenstad van de gemeente Heerlen van extra netwerkcapaciteit tijdens 3FM Serious Request 2015. Vodafone schaalt daarvoor de capaciteit van het bestaande mobiele netwerk op, zet een mobiele zendmast in en hangt op verschillende locaties in de binnenstad mini-zendmasten op (small cells). Hierdoor kunnen meer mensen tegelijkertijd gebruik maken van het Vodafone-netwerk tijdens het evenement in Heerlen, zonder in te boeten aan snelheid en stabiliteit. Serious Request verwacht circa een half miljoen bezoekers.

w708.1e229

 Op het Pancratiusplein, de locatie van het glazen huis, installeert Vodafone small cells, kleine zendmasten met een bereik van tientallen tot enkele honderden meters, waarmee Vodafone de capaciteit en snelheid van zijn netwerk op het plein gericht opschaalt. Het burgemeester van Grunsvenplein, het plein waar de 3FM Serious Request-finale wordt georganiseerd, wordt voorzien van een extra mobiele zendmast.

 Eben Albertyn, CTO Vodafone Nederland: “De binnenstad van Heerlen verwacht een toestroom van naar schatting gemiddeld 70.000 bezoekers per dag, waarvan verwacht wordt dat er 3.000 tot 6.000 bezoekers continu op en rond het Pancratiusplein zullen zijn. Tijdens de finale op het Burgemeester van Grunsvenplein worden zelfs 10.000 tot 12.000 bezoekers verwacht. Om ervoor te zorgen dat we klanten de netwerkervaring kunnen bieden die ze van ons verwachten, moeten we ons netwerk daarop voorbereiden. Alle uitbreidingen zijn inmiddels in de lucht, wij zijn klaar voor Serious Request 2015!”

3FM Serious Request

Serious Request is sinds 2004 een jaarlijks terugkerende benefietactie van radiozender 3FM. Elk jaar wordt in de week voor Kerst geld ingezameld voor het Rode Kruis. Zonder eten bivakkeren drie 3FM DJ’s zes dagen onafgebroken in het Glazen Huis. Tijdens deze non-stop uitzending draaien zij verzoekplaatjes tegen betaling. Serious Request trekt meer dan 12 miljoen kijkers en luisteraars. Het Glazen Huis van 3FM Serious Request is daarmee het grootste multimediale evenement van Nederland.

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.