Video game model Stefanie Joosten is aanwezig op Dutch Comic Con

De Nederlandse Stefanie Joosten is binnen de gamewereld inmiddels een waar fenomeen. En eerder deze maand werd er door Dutch Comic Con bekend gemaakt dat ze vanuit Japan naar Utrecht komt op beide Dutch Comic Con dagen.

Dutch Comic Con Logo

Stefanie Joosten komt oorspronkelijk uit Roermond en was al op zeer jonge leeftijd interesseert in de Japanse cultuur. Hierdoor heeft ze besloten een jaar lang in Kyoto de Japanse taal en cultuur te gaan bestuderen. Tijdens haar studie kwam ze in contact met verschillende modellenbureaus  waar ze zeer in de smaak viel door westerse look. Na een jaar bleek Japan haar zo te bevallen dat ze maar geheel naar Tokyo verhuisd is.

Stefanie Joosten Metal Gear Solid2

In 2015 koos Hideo Kojima haar als visueel model en voice over voor Quiet, het centrale vrouwelijke personage in de game Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Het model staan voor game personages is haar zo goed bevallen dat ze dit vaker wil gaan doen. In een interview met XGN zei ze:

Ik denk dat games steeds realistischer zullen worden. Het leuke is dat je heel veel met games kunt doen. Meer dan wat je met een film zou kunnen, vanwege het interactieve element. Een speler maakt immers keuzes en als gevolg daarvan gebeurt er iets in een game, dus vergeleken met films zijn games veel diepgaander en uitgebreider. Dus ik sta er zeker voor open om opnieuw in een game te spelen!

In januari kondigde ze op haar Facebook aan dat ze deel uitmaakt van de cast in de animatiefilm: Implosion: Zero Day. Dit is een kickstarter filmproject gebaseerd op het gelijknamige computerspel.

Stefanie Joosten zal beide dagen aanwezig zijn op de Dutch Comic Con. De Dutch Comic Con zal gehouden worden op 26 en 27 maart 2016 in de Jaarbeurs in Utrecht. De kaarten zijn al bereikbaar via www.dutchcomiccon.com/kaarten.

Foto’s van Stefanie Joosten

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.