Versio en de Wet van Dam

Sinds vorig jaar is de Wet van Dam van kracht. Deze wet geeft aan dat er niet meer automatisch mag worden verlengd zonder toestemming van de klant. Dit beschermt klanten tegen het te laat opzeggen waardoor ze weer een jaar aan een dienst vast zit. Ook webhostingbedrijven moeten zich houden aan deze wet.

Nu is het risico van een prijsvechter natuurlijk altijd dat je bijna geen winst maakt op producten als een domeinnaam. Met de wet van Dam is ook duidelijk het verschil merkbaar tussen een goede webhost en een prijsvechter. Hier hadden we verschillende domeinen geregistreerd en bij verschillende partijen zijn de domeinnamen niet verlengd zoals de Wet van Dam voorschrijft. Hulde hiervoor natuurlijk. Maar toen kwamen we bij Versio.

Blijkbaar had ik bij Versio een domeinnaam geregistreerd staan. Deze komt uit de periode dat ik gratis een code kreeg een een naam geregistreerd had om toch die code maar te gebruiken. Ik ben daarna compleet vergeten dat die naam nog bestond en toen kreeg ik een factuur van Versio. De naam was verlengd en ik moest even 5 euro en 31 cent betalen voor deze naam. Ik heb direct contact opgenomen met Versio en hun erop gewezen dat ik deze naam niet verlengd wou hebben.

De antwoorden die hier op volgde zijn best wel agressief over. De wet van Dam gelde niet voor domeinnamen. Daarna kwam de e-mail dat ik was geïnformeerd dat de naam verlengd ging worden en dat ik daarop had moeten reageren. Deze e-mail heb ik niet gehad en geloof eigenlijk niet dat die verzonden zou zijn. Om te compenseren van de schade omdat hun fout zaten maar ik natuurlijk ook vergeten was om op te zeggen heb ik voorgesteld het inkoopbedrag zoals gespecificeerd op de SIDN site te vergoeden. Hier is geen reactie op gekomen.

Toen werd het een maandje stil. Hiermee dacht ik dat de problemen met Versio waren opgelost en dat ze het licht hadden gezien. Maar helaas niks is minder waard. Sinds 04-april-2013 krijg ik twee maal per dag een e=mail dat mijn account word afgesloten. Nou dat zou mooi zijn want ik doe niks met dat account. Helaas heb ik na wederom e-mailcontact nog niet tot ze door kunnen dringen. Aangezien het inmiddels een principe kwestie is geworden ga ik ook zeer zeker niet betalen. En mijn aanbod om ze kostenloos te stellen is ook van de baan.

Mijn advies voor iedereen is simpel. Kies een echte webhost. Een webhost die zich wel aan de regeltjes wil houden, een webhost die niet al een half jaar moeilijk doet over 5 euro verkoop (inmiddels 2 euro inkoop). Een vooral niet iemand die het leuk vind om te dreigen met beslaglegging. Ik ben benieuwd waar ze beslag op willen leggen? Op een sixpack bier? Andere webhosts zoals Mijndomein, Hostnet, en vele andere staan wel voor hun klanten klaar. Kies daarom altijd voor een goede host en geen prijsvechter.

You May Also Like

1 comment

Deen says:

Bedankt voor het duidelijke artikel.
Zeer herkenbaar, zit met een zelfde soort probleem alleen net wat anders.
Ik heb je tweet geretweet.

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.