SquareTrade concludeert: Samsung Galaxy S6 zet nieuwe standaard voor stevigheid

Verzekeraar SquareTrade maakt de resultaten bekend van zijn meest recente testen van de stevigheid van smartphones. Aanleiding was de recente introductie van de nieuwe Samsung Galaxy S®6 en de Samsung Galaxy S®6 edge. Voor het eerst zijn in de Breakability Score™ van SquareTrade resultaten van zijn buigbaarheidstest opgenomen. Dit was mogelijk dankzij de nieuwste toevoeging aan zijn robotserie: de SquareTrade BendBot.

unnamed

Uit de breekbaarheidstest van SquareTrade blijkt het volgende.

  1. Samsung zet de volgende stap op het gebied van stevigheid met de Galaxy S6. Dit toestel presteerde goed in de val-, water-, schuif- en buigtesten.
  2. De Galaxy S6 was de minst buigzame van alle geteste telefoons: het toestel kon een druk van zo’n vijftig kilo aan voordat het plastic vervormde. De Galaxy S6 edge brak onder dezelfde hoeveelheid druk, terwijl de Apple iPhone® 6 en de Apple iPhone® 6 Plus verbogen. De iPhone 6 ging zelfs in tweeën, vlak naast de volumeknop.
  3. Samsung zette een stap terug in de schuiftest. De nieuwe glazen Galaxy S6 en Galaxy S6 edge schoven verder dan alle andere telefoons – en twee keer zo ver als de plastic Galaxy S5.
  4. Beide nieuwe Galaxy-telefoons overleefden zes keer een val van bijna twee meter zonder te breken. Dat is waarschijnlijk te danken aan hun behuizing van Corning® Gorilla® Glass 4. Daarentegen viel de verwijderbare achterkant van de Galaxy S®5 er regelmatig af, waardoor de accu en andere onderdelen onbeschermd waren. De iPhone 6 Plus brak volledig en werkte een half uur later niet meer.
  5. Alle geteste telefoons presteerden hetzelfde bij tien seconden lang onderdompelen in water.

unnamed (1)

De Galaxy S6 scoorde een 4 (op een schaal van 1 tot 10) op het gebied van breekbaarheid, waarmee hij het beter doet dan zijn voorganger: de Galaxy S5. Die kreeg in de test vorig jaar een breekbaarheidsscore van 6. De Galaxy S6 edge presteerde echter iets slechter met een breekbaarheidsscore van 5.

“Samsung heeft de concurrentie op scherp gezet met de Galaxy S6, het toestel waarvan wij vinden dat hij de nieuwe standaard zet op het gebied van stevigheid”, zegt Jessica Hoffman, vicepresident Global Communications van SquareTrade. “Dunnere telefoons met grotere schermen, zoals de Samsung Galaxy S6 en de Apple iPhone 6, zijn ontzettend populair. En hoewel ze steeds beter worden als het op stevigheid aankomt, laten onze claimgegevens zien dat consumenten ze vaker kapot maken dan ooit. Zo hebben Amerikanen in de afgelopen zeven jaar meer dan 23,5 miljard dollar besteed aan het repareren en vervangen van smartphones, en we zien dat dit cijfer blijft stijgen.”

 

SquareTrade voert een aantal grondige tests uit op alle nieuwe telefoons en beoordeelt ze op hun breekbaarheid. De SquareTrade Breakability Score is gebaseerd op een aantal factoren: van fysieke kenmerken tot de resultaten van SquareTrade’s val-, water-, schuif- en buigtesten. Hoe hoger de score van het toestel, des te groter het risico dat het breekt bij een alledaags ongeluk. Bekijk ook de video van de nieuwste breekbaarheidstest van SquareTrade.

Meer informatie over verzekeringen voor de op dit moment populairste smartphones is te vinden op:www.squaretrade.com/smartphone-warranty.

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.