Registratie voor eSports Platform Planet9 is geopend tijdens IEM in Katowice

Planet9 is een open communityplatform waarop gamers hun teams kunnen creëren, hun vaardigheden kunnen verbeteren en kunnen strijden om de overwinning. In september 2019 werd Planet9 op de IFA geïntroduceerd. Momenteel bevindt het platform zich in de ‘open bèta’-fase en naar verwachting vindt de officiële presentatie in EMEA plaats in het tweede kwartaal van 2020.

Als officiële wereldwijde pc-partner van de Intel Extreme Masters geeft Acer alle bezoekers een voorproefje van het platform en krijgen de aanwezigen de kans om zich te registreren.Het online platform Planet9 is ontwikkeld als hulpmiddel voor gamers die op zoek zijn naar teamgenoten met vergelijkbare vaardigheden en doelstellingen. Ook krijgen spelers feedback, zodat ze hun prestaties kunnen verbeteren.

Planet9 is wereldwijd een toonaangevend systeem dat spelers van allerlei niveaus uitgebreide statistieken biedt, zowel over hun persoonlijke prestaties als over de teamprestatie. Het platform is zo ontworpen dat alle spelers op basis van data kunnen nadenken over hoe ze zich kunnen verbeteren, op welke zwakke punten ze moeten letten en hoe ze hun sterke punten optimaal kunnen benutten.

Samenwerken met spelers

De community-functies vormen het fundament van Planet9. Gamers kunnen kennismaken en een team vormen met gelijkgestemde gamers. Ze kunnen vrienden toevoegen, mensen volgen die ze interessant vinden en aanbevelingen ontvangen voor potentieel geschikte teamgenoten, die worden geanalyseerd op basis van gespeelde games en aanvullende vaardigheden. Teams kunnen gebruikmaken van functies zoals een chatroom en hier speltactieken delen, waardoor zij de onderlinge band kunnen versterken en van elkaar kunnen leren.

Vaardigheden verbeteren

Planet9 biedt diverse functies waarmee gamers hun vaardigheden kunnen verbeteren, zoals het spelen van scrims voor een klassement, het inhuren van een coach die individuele begeleiding op maat biedt, de mogelijkheid om samen met ervaren gamers te spelen of het bekijken van geavanceerde gamestatistieken om hun eigen prestaties te volgen.

Strijden om de overwinning

Binnen Planet9 kunnen verschillende soorten toernooien worden georganiseerd, van klein tot groot, zowel gesponsord als officieel. Spelers kunnen meespelen voor de eer of voor prijzen. Het platform biedt allerlei mogelijkheden, zoals het registreren voor toernooien, het maken van wedstrijdschema’s en het weergeven van spelresultaten en -analyses.

Acer hoopt hiermee een positieve omgeving te creëren waarbinnen iedereen de passie voor het gamen deelt en men een hechte band met andere spelers kan opbouwen. Tevens wil Acer spelers met grote ambities een omgeving bieden waarin zij zich kunnen voorbereiden op een carrière als professioneel gamer.www.acer.com

Ga naar https://www.planet9.gg/GLOBAL/en voor meer informatie of om je te registreren.

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.