REDMI 2 DE ULTIEME BUDGET-SMARTPHONE

Voor Xiaomi was 2014 extreem succesvol: Het kondigde vandaag aan dat ze 60 miljoen smartphones hebben verkocht in 2014. De meeste mensen in het westen zullen nooit van het Chinese merk gehoord hebben, maar in Azie zijn de smartphones van Xiaomi razend populair. In 2015 wil het bedrijf nog meer gaan groeien, ook in andere landen. Hun eerste troef is een nieuwe smartphone: De Redmi 2. De eerste Redmi was een ontzettend aantrekkelijke telefoon: De Redmi had goede specs, en was toch zeer betaalbaar. Denk aan een soort van Chinese Moto G. De telefoon draait overigens gewoon op Engelse Software, gebaseerd op Android.

B6F5-U1CEAAA43e

De Redmi 2 is niet heel verschillend van de eerste Redmi. De telefoon heeft nog steeds een 4.7 inch scherm, met een resolutie van 1280 x 720. Onder de motorkap is er wel een welkome verandering: De telefoon heeft nu een Qualcomm 410 quad-core processor. De Redmi 2 heeft een 8 megapixel camera, 2 megapixel front, en 1 GB RAM. Allemaal zeer aardig voor een budgettelefoon, maar het is toch wel redelijk om een beetje bang te worden voor 1 GB RAM telefoons. Maar laten we niet te vroeg gaan oordelen, gezien optimalisatie alles kan veranderen. En dat doen ze met Xiaomi’s eigen Android-versie: MIUI.

screenshot-2015-01-04-14-09-04

Het prijskaartje is verbazingwekkend: De telefoon gaat omgerekend slechts 112 dollar kosten, en wordt 9 januari verkocht. Als je er ééntje wil moet je er snel bij zijn, vrijwel alle Xiaomi telefoons zijn binnen een minuut uitverkocht. Het is ook slim om even af te wachten: 15 Januari gaat het bedrijf in Beijing een nieuwe Mi smartphone aankondigen, een telefoon uit hun high-end reeks. Voorlopig kan je de telefoon alleen via resellers op het internet kopen, maar schrik niet als je volgend jaar gewoon in de winkels een Xiaomi telefoon tegenkomt.

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.