Rackspace ontvangt certificering van De Nederlandsche Bank

Nederlandse financiële instellingen kunnen vanaf heden gebruikmaken van de (cloud-) diensten van Rackspace, dankzij een overeenstemming die De Nederlandsche Bank (DNB) heeft bereikt met Rackspace over het ‘right to examine’. Dit houdt in dat nu contractueel is vastgelegd dat DNB te allen tijde het recht heeft onderzoek uit te voeren naar Nederlandse financiële instanties die klant zijn bij Rackspace. Alle klanten van Rackspace die verantwoording moeten afleggen aan DNB kunnen een nieuw contract aanvragen waarin dit ‘right to examine’ is opgenomen.

Rackspace-Logo

Veel financiële instellingen willen gebruikmaken van de cloud maar tot voor kort mocht dat wettelijk niet, omdat DNB als toezichthouder geen garanties had dat het onderzoeken mocht uitvoeren bij de cloud service provider. In de afgelopen periode heeft DNB, mede namens de gezamenlijke internationale IT-toezichthouders (ITSG), contact gezocht met verschillende internationale cloud service providers om te onderzoeken of daar bindende afspraken over gemaakt konden worden. Rackspace is één van de partijen die nu gecertificeerd is en met wie Nederlandse, financiële instellingen die behoefte hebben aan solide cloud-oplossingen met uitgebreide service en support, nu zaken kunnen doen.

“We zijn zeer verheugd dat De Nederlandsche Bank ons heeft gecertificeerd. Dat is namelijk niet alleen goed nieuws voor Rackspace en de financiële instellingen zelf, ook de eindgebruikers zullen hierdoor profiteren van de voordelen die cloud computing de banken en verzekeraars te bieden heeft”, zegt Bert Stam, Country Manager van Rackspace Benelux. “Door cloud-aanbieders te certificeren heeft DNB een belangrijke hobbel weggenomen voor groei en innovatie in de financiële sector. We hebben hiervoor nauw samengewerkt met DNB en zullen eraan blijven werken om al onze klanten een betrouwbare, snelle en schaalbare omgeving te bieden samen met onze Fanatical Support.”

Meer informatie over het ‘right to examine’ van De Nederlandsche Bank is hier te vinden.

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.