Oculus komt met nieuwe versie van Oculus Rift

Oculus heeft vandaag bekend gemaakt dat er een nieuwe verbeterde versie van de Oculus Rift virtual reality-bril komt. De nieuwe bril krijgt de naam Crescent Bay. Als je de nieuwe versie met de huidige versie vergelijkt zijn de volgende dingen veranderd: de VR-bril ingebouwde speakers, 360° bewegingsregistratie en is de bril ook nog eens lichter. Daarnaast zou ook de resolutie zijn verhoogd, dit was bij de vorige versie 960 bij 1080 pixels per oog waardoor dit beeld overeenkwam met Full HD. De verversingsfrequentie ligt ook weer hoger van het beeld.

oculus-crescent-bay-prototype

Het belangrijkste in de nieuwe release volgens Oculus zijn de speakers. De Universiteit van Maryland heeft geholpen met de RealSpace3D-techniek. Deze techniek is ontwikkeld om het geluid beter weer te geven en om het geluid als omgeving rondom de speler te plaatsen. Dit is heel belangrijk omdat de Crescent Bay ook bewegingregistratie heeft. Zou iemand zijn hoofd draaier en de omgeving draait sneller dan het geluid dan weten de hersenen namelijk dat er iets mis is. Het is dus heel belangrijk dat het geluid gelijk loopt met het beeld.

oculus-crescent-bay-prototype2

De Crescent Bay VR-bril is vooralsnog alleen maar een prototype bedoeld om te laten zien waar Oculus de laatste tijd aan heeft gewerkt. De bril zal dan ook niet worden uitgebracht, maar de verbeteringen zouden wel worden verwerkt in de Dev Kit 3 die wel uit gaat komen. Voor de consumentenversie zou de resolutie, verversingsfrequentie en ook de vertraging tussen bewegingen van het hoofd en het weergeven van een aangepast beeld en geluid nog verder moeten worden verbeterd.

oculus-crescent-bay-prototype3

Naast de Crescent Bay kondigde Oculus ook aan te werken aan een app-store. In de winkel zouden speciale virtual reality-apps moeten komen van diverse ontwikkelaars. Ook de Samsung Gear VR zou toegang krijgen tot dezelfde winkel. Daarnaast zou de winkel ook op verschillende platforms worden uitgebracht, van Android, iOS en Windows Phone tot browsers waaronder Chrome, FireFox en Internet Explorer.

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: