Microsoft stelt release Xbox One in China uit

Microsoft heeft de release van de Xbox One in China uitgesteld, zonder daarvoor een reden op te geven. Mogelijk heeft het bedrijf nog geen toestemming gekregen van de Chinese autoriteiten om de console in de winkels te leggen. Dat meldt persbureau Reuters op basis van informatie die door Microsoft is verstrekt. De console had dinsdag in China uit moeten komen, maar volgens het bedrijf uit Redmond is de release enige tijd uitgesteld; naar verwachting is de Xbox One nog voor het einde van het jaar in China beschikbaar.

Xie, general manager of management and operations of Microsoft in China, speaks during the presentation of the Xbox One by Microsoft as part of ChinaJoy 2014 in Shanghai

Microsoft heeft zelf geen reden opgegeven voor de vertraging. Het feit dat de release op het allerlaatste moment moest worden afgeblazen wijst eigenlijk wel op problemen met de toestemmingen die nodig zijn om de console uit te brengen. Eerder dit jaar werd in China het verbod op buitenlandse consoles opgeheven. Hierdoor kan Microsoft in principe net als Sony zijn console op in China aanbieden.

De Chinese autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld tegen Microsoft wegens mogelijke overtreding van de antitrustregels. Het gaat daarbij om de bundeling van Internet Explorer en het Office-pakket met Windows. Het is onduidelijk of het lopende onderzoek iets te maken heeft met de opgelopen vertraging van de Xbox One-verkoop.

 

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.