Nintendo brengt eerst gratis games uit voor Smartphone

De eerste games die Nintendo voor smartphones gaat uitbrengen, zullen gratis zijn. Dat zegt de topman van Dena, het bedrijf dat samen met Nintendo games voor smartphones ontwikkelt, meldt the Wall Street Journal.
nintendo

“De games waar momenteel aan wordt gewerkt zijn allemaal gratis te spelen”, zegt Dena-ceo Isao Moriyasu. Net als bij veel andere gratis games zal geld worden verdiend door gebruikers in-app aankopen te laten doen.

Dena en Nintendo willen in maart 2017 vijf smartphone-games hebben uitgebracht. Hoeveel van die games er momenteel in ontwikkeling zijn wil Moriyasu nog niet zeggen. De eerste game die de bedrijven samen uit zullen brengen wordt in ieder geval het spel Miitomo. Die game draait om de Mii-personages die ook al op huidige Nintendo-spelcomputers te zien zijn, en zal vooral als communicatie-app worden gebruikt.

Nintendo brengt in 2016 samen met The Pokémon Company en Niantic ook een Pokémon-game voor telefoons uit. In Pokémon Go moeten gebruikers in de echte wereld op zoek naar virtuele Pokémon die zich op bepaalde gps-locaties verschuilen.

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.