Microsoft stopt met gratis Xbox Music

Microsoft heeft bekend gemaakt dat het stopt met het gratis aanbieden van streaming muziek. Tot 1 december 2014 kunnen mensen met Windows 8 nog gebruik maken van de gratis stream. Na 1 december gaat het verder als een betaaldienst.Microsoft heeft niet aangegeven waarom het stopt met de gratis streaming via Xbox music, Microsoft haalde namelijk veel inkomsten uit getoonde advertenties. Maar blijkbaar wil het bedrijf zich alleen nog maar richten op de betaalde versie.

Xbox music

De betaalde versie kost 9.99 per maand, en voor dat bedrag krijg je onbeperkt en advertentie vrije toegang tot de streams. Daarnaast kan je de nummers ook offline luisteren om data te besparen. De betaalde versie van Xbox muziek is beschikbaar op de Xbox, Windows Phone, Browsers, iPhone, Android. Gemaakte afspeellijsten kunnen gedeeld worden tussen alle devices.

Volgens Microsoft heeft het besluit geen invloed op bestaande collecties, maar gratis aangemaakte afspeellijsten zijn per 1 december niet meer te beluisteren zonder Music Pass. Onbekend is hoeveel gebruikers of abonnees Microsoft heeft voor de dienst. Microsoft heeft in de markt van streaming muziek concurrentie van diensten als Spotify, Rdio, Pandora en Deezer.

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.