Microsoft koopt Linkedin

Zojuist is het bekend geworden dat Microsoft het sociale netwerk LinkedIn overneemt. Hier zo het bedrag van 23.2 miljard euro voor betaald zijn. Dit is 26.2 miljard dollar. Microsoft betaald hiervoor 196 dollar per aandeel. Dit is opvallend want een aandeel LinkedIn is maar 131 dollar waard op de beurs.
Microsoft_logo_(2012).svg
LinkedIn is een online sociaal netwerk, actief sinds 5 mei 2003, dat gericht is op vakmensen. Wereldwijd heeft de website ongeveer 400 miljoen geregistreerden, waarvan 6 miljoen in Nederland.  Het belangrijkste doel van de website is geregistreerden gebruik te laten maken van elkaars (zakelijke) netwerk. Dat gebeurt door contacten te leggen met anderen die je vertrouwt.

Deze lijst van contacten kan als volgt worden gebruikt:

  • Een netwerk is opgebouwd uit je directe contacten, de relaties van je contacten, enzovoort. Al deze personen kunnen behalve direct haar of zijn netwerk ook uitbreiden via een introductie door een reeds in het eerste- of tweedelijnsnetwerk aanwezige contactpersoon.
  • Het netwerk kan gebruikt worden voor het vinden van een baan, andere personen of zakelijke kansen, via aanbevelingen vanuit je netwerk.
  • Werkgevers kunnen vacatures plaatsen en mogelijke kandidaten zoeken.
  • Werkzoekenden kunnen het profiel van managers raadplegen en ontdekken welke van hun bestaande contacten haar of hem kan introduceren.
  • Ook aan van hier bekende peilingen, polls genaamd kan men meedoen.

Door het systeem van doorverwijzen via een in je netwerk aanwezig contact ontstaat vertrouwen tussen de deelnemers aan het netwerk.

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.