Microsoft komt met build 9860 voor Windows 10

Microsoft heeft zojuist build 9860 uitgebracht voor Windows 10. Dit is de eerste build update voor Windows 10 sinds de tester versie is uitgebracht. Volgens de changelog zijn er een kleine 7.000 aanpassingen doorgevoerd in deze update. Veel van deze aanpassingen zijn tot stand gekomen na feedback van de Windows 10 testers.

windows 10 update speed

De Windows 10 build 9860 is verkrijgbaar via de Windows Update. Dit betekend dat je automatisch een melding krijgt als de update ook voor jouw beschikbaar is. Als je niet wil wachten kan je ook via de Update and Recovery de build handmatig toevoegen. Let wel op, er zit een leuk rondje naast de download now knop. Deze toont geen voortgang, dit is een bekende bug.

Notificatie centrum

Het grootste aantal veranderingen voor Windows 10 zijn niet zichtbaar voor de eindgebruiker, deze aanpassingen zitten vooral onder de motorkap. Maar een aantal aanpassingen zijn wel merkbaar zoals bijvoorbeeld het Notificatie scherm. Microsoft had al aangekondigd dat de look en feel voor Windows 10 op alle devices hetzelfde moet zijn. Hiermee is het Action Center van de Windows Phone nu een onderdeel geworden van Windows 10. Voorlopig is het notificatie center nog een beetje “brak”. Het notifiicatie centrum bevind zich rechts onder in het systeemvak en kan momenteel alleen nog maar gebruikt worden om notificaties aan te zetten.

Action-Center-in-Windows-10

Apps verplaatsen van een monitor naar een andere monitor

Wanneer je gebruik maakt van meerdere monitoren, gebruik de sneltoets WIN + CTRL + om de actieve app te verplaatsen naar het andere monitor. Een overzicht van de nieuwe sneltoetsen in Windows 10

 Gegevens over de update

  • De update is tussen de 2.1GB en de 2.8GB groot. Dit is afhankelijk van je eigen systeem
  • De herstart na het installeren duurt lang. Je kan dus gerust koffie pakken
  • Na het herstarten verschijnt het “Nieuwe Apps installeren”  scherm, schrik niet… Je bent geen data kwijt. Dit scherm is voor het notificatie centrum dat wordt ingericht.
  • De eerste 5 uur na het installeren van de build is je systeem aanzienlijk langzamer, hierna gaat het weer terug naar normaal.

Lees meer over Windows 10

Vind hier onze andere artikelen over Windows 10

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.