Kom dichter bij de schoonheid van de natuur met de COOLPIX P900

Nikon introduceert vandaag de Nikon COOLPIX P900. Deze camera beschikt over maar liefst 83x optische zoom en kan details vastleggen die niet zichtbaar zijn voor het blote oog.

157722-P900_BK_Hero_shot-838354-large-1425050378

De zeer krachtige optische zoom heeft een dekking van 24 mm tot 2000 mm en is uitbreidbaar tot 4000 mm met Dynamic Fine Zoom. Hiermee kunnen fotografen de natuur dichterbij brengen dan ooit tevoren en in fijne details vastleggen in zowel foto’s als HD-films. Het grote, heldere objectief van f/2.8-f/6.5 produceert kristalheldere, scherpe beelden bij een hoge resolutie, zelfs als het helemaal is uitgezoomd tot 2000 mm tele (kleinbeeldequivalent).

De reactietijd is kort, met een snelle AF en kortere opnamevertraging. Bovendien zijn tele-opnamen uit de hand uitzonderlijk stabiel, dankzij de geavanceerde optische VR (vibratiereductie) met dubbele detectie die een zeer effectieve vermindering van bewegingsonscherpte biedt, equivalent met fotograferen met een sluitertijd die 5,0 stops korter is2. Deze nieuwe krachtige VR verbetert de absorptie van trillingen door bewegingen van het objectief (hoeksnelheidsensor) en van de beeldsensor (gegevens over bewegingsvectoren) gelijktijdig te detecteren. Daardoor is een nauwkeuriger berekening van de hoeveelheid beeldonscherpte mogelijk en werkt de vibratiereductie veel beter.

Snel veranderende onderwerpen kunnen flexibel en probleemloos worden gekadreerd op de grote kantelbare lcd-monitor (RGBW) van 7,5 cm/3 inch met 921.000 beeldpunten. Bovendien kunt u dankzij de elektronische zoeker eenvoudig wisselen tussen opnamestijlen aangezien de oogsensor automatisch overschakelt van opname via het scherm wanneer uw oog in de buurt van de zoeker komt.

Opnamelocaties kunnen zeer nauwkeurig worden bijgehouden doordat de ingebouwde internationale satellietsystemen GPS/GLONASS/QZSS snelle en gedetailleerde informatie bieden, waar ter wereld u ook reist.

Prachtige beelden kunnen direct worden gedeeld met ingebouwde Wi-Fi® en NFC-ondersteuning, waarbij u enkel op de Wi-Fi®-knop hoeft te drukken of de camera met NFC-ondersteuning tegen een smartapparaat hoeft te houden4.


Uitzonderlijke details, prachtig uitgevoerd
Leg zo veel details vast als u nooit voor mogelijk had gehouden met de 83x optische zoom, uitbreidbaar tot 166x Dynamic Fine Zoom1, met een korte reactietijd dankzij snelle AF en een kortere opnamevertraging. Verlies een snelbewegend onderwerp nooit uit het oog, dankzij de terugkeerzoomknop naast de zoomknop die u direct helpt het onderwerp weer in beeld te krijgen door terug te gaan naar groothoekscherpstelling. Dankzij een flexibele compositie op de grote kantelbare monitor van 7,5 cm/3 inch en de ingebouwde elektronische zoeker kunt u zich aanpassen aan uitdagende opnamesituaties, waarbij u verzekerd bent van vloeiende opnamen uit de hand, zowel voor foto’s als Full HD-films (1080/60p), omdat optische VR van 5,0 stops met dubbele detectie cameratrilling zelfs corrigeert in de ultratelestand. Full HD-films gaan vergezeld van geluid van hoge kwaliteit doordat de zoommicrofoon van richting verandert in overeenstemming met het gebruik van de zoom.

Leg locaties vast en deel beelden onderweg
Alle gegevens die nodig zijn om uw opnamelocaties vast te legen, zijn direct beschikbaar en zeer nauwkeurig dankzij ingebouwde GPS/GLONASS/QZSS-ondersteuning, waar ter wereld u ook reist. Wanneer u op reis bent, kunt u beelden bovendien direct delen, dankzij ingebouwde Wi-Fi®3 en NFC4-ondersteuning, waarbij u enkel op de Wi-Fi®3-knop hoeft te drukken of de camera met NFC-ondersteuning4 tegen een smartapparaat hoeft te houden4.

Prijs en beschikbaarheid
De COOLPIX P900 is naar verwachting leverbaar vanaf 19 maart 2015 voor een adviesprijs van € 639, -.

Overzicht van belangrijke kenmerken

Zeer krachtige zoom: Met het NIKKOR-objectief met 83x zoom, uitbreidbaar tot 166x Dynamic Fine Zoom1, legt u details vast die niet zichtbaar zijn voor het blote oog.

Optische VR (vibratiereductie) van 5,0 stops met dubbele detectie: Tele-opnamen uit de hand zijn stabiel omdat VR beweging detecteert, waardoor trillingen beter worden geabsorbeerd.

CMOS-beeldsensor van 16 MP met belichting via de achterzijde: U krijgt altijd heldere beelden vol details, zelfs ‘s nachts. Verwacht uitzonderlijke prestaties.

GPS/GLONASS/QZSS-ondersteuning met POI: Via de internationale satellietsystemen van GPS/GLONASS/QZSS ontvangt u snel gedetailleerde locatiegegevens, zodat u uw route kunt bijhouden.

Ingebouwde Wi-Fi® en NFC-ondersteuning: Deel beelden overal met één druk op de Wi-Fi®3-knop of door de camera met NFC-ondersteuning4 tegen een smartapparaat te houden4.

Verbeterde razendsnelle respons: Mis nooit meer een beslissend moment, dankzij de snellere AF en kortere opnamevertraging (circa 0,12 sec. bij groothoek).

Grote kantelbare lcd-monitor: Verken flexibele kadreringsopties met de kantelbare Clear Color Display-monitor (RGBW) van 7,5 cm (3 inch) en circa 921.000 beeldpunten.

Full HD-films: Neem met één druk op de knop zeer vloeiende films (1080/60p) op met geluid van hoge kwaliteit doordat de microfoon van richting verandert met de zoom.

Intervalfilm: Selecteer een onderwerp, waarna een film van 10 seconden met tijdovergangen wordt gemaakt van foto’s die met behulp van intervalopnamen zijn gemaakt.

Zoommicrofoon: Full HD-films beschikken over geluid van hoge kwaliteit doordat de zoommicrofoon van richting verandert in overeenstemming met het gebruik van de zoom.

Element van Super ED-glas: De cilinder van het krachtige zoomobjectief blijft compact en beschikt over uitstekende eigenschappen die chromatische aberratie tegengaan.

Standen Maan en Vogels bekijken: Onderwerpen zoals de maan en vogels kunnen gemakkelijk worden gefotografeerd met de automatische onderwerpselectie die de instellingen selecteert, zodat u enkel hoeft scherp te stellen.

Grote kijkhoek: Ongebruikelijke standpunten zijn geen probleem dankzij de lcd-monitor met grote kijkhoek. Fotografeer vanuit een hoge of lage hoek.

Aanpasbare functieknop (Fn): Wijs veelgebruikte functies toe aan de Fn-knop, zodat u met één druk snel de instellingen kunt wijzigen.

Standknop: U hebt eenvoudig toegang tot belangrijke instellingen zoals handmatige belichting (P/S/A/M) via de standknop, die moeiteloos met één hand kan worden bediend.

AF met doelopsporing: U krijgt altijd scherpe opnamen omdat AF met doelopsporing snel en nauwkeurig het onderwerp vindt en er automatisch op scherpstelt.

COOLPIX Picture Control: Bepaal eenvoudig het uiterlijk van beelden met Picture Control-opties zoals Levendig voor kleurige beelden of Monochroom.

Ingebouwde elektronische zoeker: Wanneer uw oog in de buurt van de zoeker komt, schakelt een oogsensor automatisch over van opname via de monitor naar het gebruik van de zoeker.

Terugkeerzoomknop: U krijgt een onderwerp snel weer in beeld met een knop naast de zoomknop die direct terugkeert naar groothoekscherpstelling.

Zijzoomknop: U krijgt altijd scherpe opnamen dankzij de zijzoomknop, waarmee u de zoom met uw linkerhand kunt bedienen en zo cameratrilling voorkomt.

Accu met lange gebruiksduur: U kunt langer opnamen blijven maken dankzij het verbeterde energiebesparende accuontwerp, waardoor de accu langer meegaat bij zowel foto’s als Full HD-films.

Flitscorrectie: U krijgt perfect uitgebalanceerde belichtingen met flitscorrectie (-2 tot +2 LW) die u helpt een evenwichtige flitssterkte voor een onderwerp te verkrijgen.

19 onderwerpstanden: Uw camera kan de beste instellingen voor de opnamesituatie voorstellen. Kies eenvoudig de onderwerpstand die het beste past bij het onderwerp.

EXPEED C2: Nikon’s krachtige beeldverwerkingssysteem staat garant voor een uitstekende beeldkwaliteit, een snelle werking en goede prestaties bij een hoge gevoeligheid.

NIKON IMAGE SPACE: Profiteer van 20 GB gratis online opslagruimte in de cloud met onze Nikon-site voor het opslaan en delen van beelden,www.nikonimagespace.com.

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.