iOS 8 aangekondigd

Apple heeft zojuist tijdens de WWDC 2014 iOS8 aangekondigd. Op het eerste oog lijkt iOS 8 vooral een evolutie van iOS 7. Bestaande functies zijn verbeterd en het mobiele besturingssysteem lijkt meer in evenwicht te zijn gebracht met OS X Yosemite.

Een nieuwe functie die veel gebruikers zullen waarderen is ‘Interactive Notifications’. Zodra er nieuwe activiteiten binnenkomen, zoals sms’jes of Facebookberichten, kun je direct reageren door de notificatie aan te tikken. Voorheen moest voor een reactie nog naar de specifieke app worden gegaan. Een andere verbetering is de mogelijkheid om een mail tijdelijk weg te vegen. Door een openstaande mail naar beneden te vegen, kun je snel iets opzoeken in je mailbox, zonder dat je je mail kwijt bent.

Het toestenbord binnen iOS 8 heeft er ook een nieuwe functie bijgekregen. Tijdens het typen geeft Apple vlak boven het toetsenbord suggesties met woorden die je misschien van plan bent te gaan typen. Volgens Apple leert het systeem van je eerdere gesprekken waardoor het tikken van een berichtje een stuk sneller zou moeten gaan. Volgens het bedrijf blijven alle woordsuggesties op je telefoon en wordt er om privacyredenen niets naar de cloud gestuurd.
Spraakassistent Siri blijft ook niet onaangeroerd. De dienst is aan te roepen met ‘Hey, Siri’, zelfs als je telefoon uit staat. Bovendien wordt Siri beschikbaar in 22 nieuwe talen. Of het Nederlands daarbij zit, is niet duidelijk, maar de kans is aanwezig aangezien Apple eerder al op zoek is geweest naar Nederlandse vertalers voor Siri.
Naast alle op consumenten gerichte updates, heeft Apple ook een compleet nieuwe set tools geïntroduceerd voor ontwikkelaars. Het meest in het oog springende onderdeel is HomeKit, een platform dat het mogelijk maakt om slimme apparaten in en om huis via een iOS-apparaat te bedienen.
iOS 8 komt in het najaar op de markt als gratis voor consumenten en bedrijven. Ontwikkelaars kunnen eerder aan de slag met de opvolger van iOS 7.

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.