iland ontvangt certificaat voor wereldwijde databeveiliging

iland, een wereldwijde leverancier van veilige en compliant IaaS-, DRaaS- en cloud backup-diensten, heeft een certificaat van BSI (British Standards Institution) ontvangen voor een nieuwe standaard in databescherming, privacy en beveiliging. BSI is in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden in 182 landen actief en is dus tevens van grote waarde in Nederland. De standaard is ontwikkeld in overeenstemming met de inwerkingtreding van de GDPR. Het certificaat bevestigt de leidende rol van iland in cloud compliance en is een aanvulling op eerder behaalde certificaten, zoals ISO 27001, CSA STAR.

iland is een van de eerste vier bedrijven in het Verenigd Koninkrijk die onafhankelijk zijn beoordeeld door BSI en een certificaat hebben behaald voor BS 10012: 2017. Dit is een best practice framework voor het opzetten van een Personal Information Management System (PIMS) dat helpt bij het aantonen dat de wet- en regelgeving rondom databescherming wordt nageleefd. Om certificering voor deze standaard te behalen, onderging iland een onafhankelijke toetsing waarbij een grondige audit op locatie plaatsvond voor alle eisen van BS 10012.

iland levert clouddiensten zoals Infrastructure-as-a-Service, Disaster-Recovery-as-a-Service en cloud backup via het wereldwijde, op VMware-gebaseerde, secure cloud platform. “Omdat cloudadoptie groeit in een omgeving die steeds verder gereguleerd wordt, willen klanten alle voordelen van cloud computing benutten maar tegelijkertijd voldoen aan bestaande regelgeving,” aldus Frank Krieger, VP, Governance, Risk & Compliance bij iland. ”En met de GDPR die volgende maand in werking treedt, is dit voor klanten belangrijker dan ooit. iland helpt klanten in zowel het Verenigd Koninkrijk als daarbuiten om te voldoen aan deze uitdaging door het bieden van clouddiensten die ondersteund worden door compliance accreditaties.”

De accreditaties van iland voor beveiliging en compliance volgen op recente andere successen zoals de benoeming tot Veeam Impact Cloud & Service Provider Partner van het jaar in 2015 en 2017, Zerto Cloud Partner van het jaar 2016 en 2017, leider in het Gartner Magic Quadrant voor Disaster Recovery as a Service in 2016 en 2017 en de benoeming tot leider in The Forrester Wave: Disaster Recovery as a Service, Q2, 2017.

Anne Scorey, UK Managing Director bij BSI, zegt: “Klanten delen online, telefonisch en in persoon steeds meer persoonlijke informatie met bedrijven. Daarom zijn beveiligingsmaatregelen van essentieel belang. Hoewel veel organisaties goede processen voor databeveiliging hebben, helpt een onafhankelijke beoordeling van hun systemen door BSI bij het laten zien dat de beveiliging van persoonlijke informatie een prioriteit voor hen is. We hebben een bewezen staat van dienst op het gebied van cyber- en informatiebeveiliging en we zijn er trots op dat we de eerste organisaties hebben kunnen ondersteunen bij hun certificering voor BS 10012.”

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.