Howto: Password reset WordPress via FTP

Er zijn een aantal mensen die mij het laatste jaar hebben gemaild met een vreemd probleem. Dit is een probleem waar ik nog nooit last van heb gehad en ik me eigenlijk ook niet kan voorstellen hoe je het voor elkaar krijgt. Maar blijkbaar zijn er mensen die hun wachtwoord voor WordPress vergeten, maar ook niet meer bij de e-mail kunnen. Hiermee heb je kortweg geen toegang meer en de enige manier is dan het bewerken van de database. Op het moment dat je dat zegt schrikken ze al. Maar hier is de oplossing. Ik heb een script gemaakt gebaseerd op een script voor Joomla. Met dit script kan je gewoon via 1 pagina je wachtwoord aanpassen. Helemaal onderaan staat de link naar het script.

httpv://www.youtube.com/watch?v=P1g1K7Ge_hA

Als je heb bestand download vind je 1 bestandje in de map. Dit bestand moet via FTP in de hoofdmap geplaatst worden van je website. De hoofdmap is de map waar ook je wp-config.php, index.php en de mappen wp-admin wp-content en wp-includes zichtbaar zijn. Op het moment dat het bestand daar staat dan ga je met je favoriete browser naar http://www.jouwdomein.nl/passwordreset.php en vult daar de gegevens in. Het enige wat je hoeft te weten om het script te kunnen gebruiken is je gebruikersnaam. Het script zet nu het door jouw gekozen wachtwoord in de database en je kan inloggen. Zo simpel is het.

Het script stuurt na het gebruiken ook een emailtje naar de beheerder van de site om hem te informeren dat dit script gebruikt is. Ook is het heel belangrijk dat je na het gebruiken het bestand direct verwijderd. Dit script maakt het namelijk mogelijk voor iedereen om het wachtwoord te veranderen zolang het online staat. Heb je tips of vragen over het script laat gerust een berichtje achter!

Download link: passwordreset

Lees meer artikelen over WordPress

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.