Hoe werkt de two-step-verification van Apple?

Apple heeft in veel landen inmiddels de twee staps verificatie ingevoerd voor Apple ID’s. Deze twee staps verficatie is ongeveer hetzelfde zoals al andere grote bedrijven dit doen. Facebook, Dropbox, Google gingen Apple voor. Op 1 detail na, bij hun werkt het wereldwijd… Apple ondersteund het bijvoorbeeld in  de BeNeLux nog niet.

Maar hoe werkt het? Apple legt het als volgt uit: De twee staps verificatie is een manier om je Apple ID te beschermen. Om het te activeren ga je naar de Apple website en vervolgens naar Password en Security. Hier vind je een lijst van alle apparaten die aan je ID gekoppeld zitten. Vervolgens kies je hier 1 apparaat waar het extra token naar toe gestuurd word. Op het moment dat je dan vervolgens ergens wilt inloggen met je Apple ID dan word er een token via een push bericht gestuurd naar het gekozen apparaat.

verification_code
Het nieuwe invoer scherm voor de token

Deze token bestaat uit 4 cijfers welke vervolgens in je Apple ID weer moet worden ingevoerd. Hiermee bevestig je dat jij ook het toestel bezit en dat het jouw account is. Kies daarvoor altijd voor een apparaat met een 3G verbinding. Zonder token kan je daarna niet meer in je Apple ID totdat je de token wel ontvangt.

verification_code2
Een token zoals hij binnenkomt op je apparaat

 

Op het moment dat je je telefoon met een wachtwoord hebt beveiligd dan krijg je de code pas te zien nadat je de telefoon ontgrendeld hebt. Dit is ongeveer hetzelfde systeem dat Google gebruikt voor Android gebruikers. Het enige grote verschil met andere aanbieders zit hem in de recovery key. Na het aanzetten van de twee staps verificatie krijg je een recovery key. Hiermee kan je je account unlocken als het apparaat waar je de code op ontvangt niet meer in je bezit is.

recovery key
Recory key invoer scherm

 

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.