Hewlett-Packard presenteert: The Machine

Hewlett-Packard heeft tijdens HP Discovery in Las Vegas een nieuwe computerarchitectuur gepresenteerd. Deze nieuwe techniek zou moeten zorgen voor zuinigere en snellere servers. In theorie zou de techniek ook telefoons 100TB opslag moeten kunnen geven.

HP heeft de nieuwe techniek The Machine genoemd, en noemt het zelf een van de grootste doorbraken in de ICT in decennia. In eerste instantie was de techniek ontwikkeld om beter te kunnen omgaan met de grote datastromen die tegenwoordig op het internet plaats vinden. Maar behalve dat heeft The Machine ook clusters van kleinere processen gekregen die individueel verschillende taken kunnen uitvoeren. En het koper in de server is vervangen voor ionen en elektronen.

Daarnaast zijn er memristors gepresenteerd, dit zijn de opvolgers van de transistors en zijn dan niet alleen meer geschikt voor rekentaken. De memristors zouden ook data kunnen opslaan en zo de taak van werkgeheugen en harde schijven kunnen overnemen. Door alle bovenstaande technieken te combineren krijg je veel snellere, zuinigere en kleinere computers.

Het test model van The Machine kan 640 petabyte (640.000.000 gigabyte) per miliseconde verwerken. Dit is zes keer sneller dan de huidige serversnelheden. Daarnaast gebruikt The Machine 80% minder stroom

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.