Domino’s Pizza gehackt

Een groep hackers genaamd “Rex Mundi” meldt dat het heeft ingebroken op de servers van Domino’s pizza. Het betreft hierbij specifiek de servers van Domino’s België en Frankrijk. De hackers zouden hierbij de klantgegevens van 600.000 klanten hebben bemachtigd. De groep wenst 30.000 euro te ontvangen voor het melden van het veiligheidslek, en voor het niet openbaar maken van de gegevens.

Tim McIntyre, het hoofd van de communicatie binnen Domino’s heeft bevestigd dat het bedrijf is gehackt. Maar meldt hierbij wel dat het echt alleen klanten betreft in België en Frankrijk. Ook zouden er geen financiële data zijn gevonden. Daarnaast heeft hij bevestigd dat er 30.000 euro wordt geëist. Op dit moment heeft het bedrijf geen enkele intentie om het gevraagde bedrag te betalen.

De groep Rex Mundi deed hun bedreigingen vooral via Twitter, maar op dit moment is het account verdwenen. Het is nog niet bekend of dit met de bedreigingen te maken heeft, of dat dit andere oorzaken heeft. De groep Rex Mundi heeft al vaker bedrijven gehackt en vervolgens losgeld geëist. Rex Mundi betekend letterlijk: The king of the world.

De gehackte data bestaat uit namen, telefoonnummers, adressen, email adressen, wachtwoorden, favoriete pizza’s en aflever instructies.

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.