Google Stadia-gebruikers klagen over toegangscodes

Er zijn meerdere gebruikers die eerder de Founders Editie van Googles gamestreamingdienst Stadia besteld hebben die nog niet hun toegangscodes hebben ontvangen voor de dienst.

Op Reddit geeft Google aan dat het bij hun bekend is dat een aantal gebruikers die de Founder’s Editions hebben vooruitbesteld nog niet hun codes hebben ontvangen. Google geeft aan dat het een issue is die ze geidentificeerd hebben, en dat er gewerkt word aan een oplossing. Wel is Google doorgegaan met het uitgeven van codes aan mensen die later toegang hebben aangevraagd.

Naast klachten over de toegangscodes zijn er ook gevallen waarbij mensen wel de controllers hebben ontvangen, maar geen codes. Of mensen die nog helemaal niks hebben ontvangen.

Google Stadia is dinsdag beschikbaar en op de officiele pagina geeft Google aan dat het bestellen van de Founder’s Edition gegarandeerd toegang geeft op de releasedag. Google geeft wel aan dat iedereen binnen 48 uur hun codes moet hebben ontvangen. Over de hardware word echter niks gezegd.

Onlangs bleek dat Googles betaalde variant van de streamingdienst, Stadia Pro, niet alle games in een 4k-resolutie rendert. Bungie geeft aan dat Destiny 2 in 1080p wordt gerenderd met Medium-settings en wordt opgeschaald naar 4k, wat ook voor andere games geldt. Stadia is ook gratis te gebruiken, waarbij een maximale resolutie van 1920×1080 pixels en framerate tot 60fps haalbaar moet zijn. Games moeten los aangeschaft worden.

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.