Gerucht: Microsoft komt met 6 nieuwe telefoons

Er doen geruchten de ronde dat er zes nieuwe Windows Phones aan zitten te komen. Dat meldt journalist Evan Blass op Twitter. Blass geeft op Twitter een hint naar een Windows Phone met een flitser aan de voorzijde. Daarna twittert hij dat er zes nieuwe apparaten aan zitten te komen. Volgens de website gsmarena.com krijgt de toekomstige Lumia 940 de flitser aan de voorkant.

Microsoft

De afgelopen week was het onrustig bij Microsoft. Zo werd duidelijk dat de techgigant 7.800 banen schrapt. De banen verdwijnen voornamelijk bij de smartphonetak, Windows Phone, het besturingssysteem van Microsoft.

De ontslagen zijn volgens Microsoft nodig omdat Nokia van een los smartphonebedrijf wordt veranderd in een onderdeel van de hardwaretak van Microsoft. Telefoons worden binnen Microsoft dus minder belangrijk, maar het bedrijf blijft volgens ceo Satya Nadella actief op de smartphonemarkt.

Afschrijving

Microsoft doet in verband met de ontslagen een afschrijving van 7,6 miljard dollar, anderhalf keer zo veel als de winst van het gehele bedrijf in het eerste kwartaal van 2015.

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: