Geld verdienen met je blog?

Bloggen is een hele leuke hobby, maar voor ons met meerdere blogs is het ook een onderneming. En een onderneming moet geld verdienen. Nu zijn wij op het punt gekomen dat de bezoekers hoog genoeg zijn gekomen om regelmatig met bedrijven te kunnen samenwerken. Maar als je minder moeite wilt doen, kan je ook gebruik maken van affiliate marketing. En daarvoor gebruiken wij LinkPizza.

Affiliate Links

Hoe werken affiliate links? Simpel gezegd komt het op het volgende neer: Wij schrijven heel regelmatig over spellen of computerprogramma’s. Deze programma’s worden verkocht bij verschillende webwinkels. In ons artikel plaatsen wij vervolgens een linkje naar de webwinkel. Als iemand van onze website doorklikt en het product koopt krijgen wij een klein precentage van het aankoopbedrag.

Normaal gesproken is dit best wel veel werk, je moet je aanmelden bij de programma’s van de webwinkels, vervolgens per artikel de speciale link toevoegen. Toen we opzoek gingen voor een snellere oplossing kwamen we bij LinkPizza. Als je je aanmeldt bij op de site, dan maken zij automatisch de affiliate links voor je. Dit heeft zoveel voordelen. Ik hoef dus niet meer uit te zoeken welke bedrijven een affiliate programma hebben, ik hoef niet meer zelf al die linkjes te maken enzovoort. Dit gebeurt automatisch! Het enige dat je als blogger hoeft te doen is je in te schrijven en een plugin te installeren en je kunt aan de slag.

Hoe werkt dat in de praktijk?

Stel ik schrijf een blog over mijn favoriete computerspellen. En ik link daarin naar bijvoorbeeld bol.com. Dan maakt LinkPizza daar automatisch de juiste affiliate linkjes van. En als jij dus wat bestelt op één van die sites krijg ik daar commissie voor. Uiteraard doet LinkPizza het niet voor niets. Zij krijgen 20% van die commissie. Maar dat is het me helemaal waard, want het scheelt zoveel werk! Als je 25 euro hebt verdiend, dan volgt de uitbetaling.

Marktplaats

LinkPizza is er niet alleen voor bloggers. Ook voor bedrijven is LinkPizza heel intresant. Op de marktplaats van LinkPizza kunnen bedrijven bloggers vinden om hun producten te promoten. Op deze manier kan je als bedrijf makkelijk contact leggen met grote websites, maar juist ook met de kleinere websites zoals onze projecten. Kijk als voorbeeld eens op onze mediakit.

Conclusie

Kortom: het is echt heel simpel en als blogger zeker iets om naar te kijken en je in te verdiepen. Het is een laagdrempelige manier om wat bij te verdienen. En zelfs als je niet mega technisch bent, zoals ik, dan is het echt heel goed te doen.

Geïnteresseerd geraakt? Hier kun je je inschrijven!

1 thought on “Geld verdienen met je blog?

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: