Gebruikers Samsung Galaxy S6 beschermd door Intel Security

Samsung gaat zijn nieuwe smartphones Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge voorzien van een mobiele beveiligingsoplossing van Intel Security. Hiermee zijn gebruikers beschermd tegen het groeiende aantal mobiele dreigingen. De nieuwe Samsung smartphones zijn de eerste mobiele toestellen waarop VirusScan Mobiletechnologie vooraf wordt geïnstalleerd.

In een wereld waarin vrijwel iedereen mobiele apparaten gebruikt, vinden cybercriminelen steeds slimmere manieren om de informatie op deze toestellen te bemachtigen. De ‘Celebgate’-aanval van vorig jaar, waarbij foto’s van beroemdheden naar het publiek werden gelekt, mobiele spyware, aanvallen op het ‘Internet of Things’, de groei van mobiele betalingen: het zijn allemaal aanwijzingen dat kwetsbaarheid van mobiele apparaten – en daarmee de potentiële risico’s – steeds groter worden. Volgens een nieuw rapport van McAfee Labs was er in het vierde kwartaal van 2014 een toename van 14 procent in mobiele malware met virussen, en van kwaadaardige apps en URLs. In het rapport wordt verder geconstateerd dat het besmettingstempo van mobiele malware aanzienlijk is toegenomen: ten minste 8 procent van alle systemen heeft sinds het vierde kwartaal van 2013 te maken gehad met besmetting.

”We leven in een tijd met een ongekende mate van mobiele connectiviteit,” zegt Wim van Campen, VP Noord en Oost Europa, Intel Security. “We doen intussen zo’n beetje alles op onze mobiele apparaten, van bankieren en winkelen tot onze belastingaangifte. En daarmee stellen we onze gevoelige gegevens en onze privacy aan grote risico’s bloot. Intel Security biedt alle bezitters van de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge een veilige online-ervaring.”

De beveiligingsoplossingen van Intel Security worden over de hele wereld al meegeleverd door de meeste pc-fabrikanten. Nu zijn gebruikers van de nieuwe Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge direct bij aanschaf beschermd tegen malware.

“Met de vooraf geïnstalleerde beveiligingssoftware van Intel Security hebben bezitters van de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge de nieuwste antimalwaretechnologie meteen op hun nieuwe toestel staan,” zegt Henry Lee, VP of Security R&D bij Samsung Mobile Communications Division. “We werken nauw samen met partners om klanten een optimale beveiliging te kunnen bieden, zodat zij zich veilig kunnen voelen in de digitale wereld.”

McAfee VirusScan-technologie
McAfee VirusScan Mobile is een antimalwaresysteem dat apps en bestanden op het toestel én op de SD-geheugenkaart scant, om besmetting door virussen, wormen, Trojaanse paarden en andere kwaadaardige code te voorkomen.

Verkrijgbaarheid
De Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge zullen worden geleverd met McAfee VirusScan reeds vooraf geïnstalleerd. De software hoeft niet afzonderlijk te worden aangeschaft.

Intel Security op het Mobile World Congres
Op het Mobile World Congres demonstreert Intel Security zijn technologieën op de Intel-stand #3D30 in hal 3.

Over Intel Security
McAfee is nu onderdeel van Intel Security. Met zijn Security Connected-strategie, innovatieve benadering van beveiliging die door hardware wordt ondersteund en Global Threat Intelligence, focust Intel Security zich op het ontwikkelen van proactieve, bewezen beveiligingsoplossingen en -diensten die systemen, netwerken en mobiele toestellen van bedrijven en eindgebruikers over de hele wereld beschermen. Intel Security combineert de ervaring en expertise van McAfee met de innovatiekracht en bewezen prestaties van Intel om van beveiliging een essentieel onderdeel van iedere architectuur en ieder automatiseringsplatform te maken. Het is de missie van Intel Security om iedereen het vertrouwen te schenken om veilig te leven en te werken in een digitale wereld.

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.