Disney en Hipster Whale lanceren Disney Crossy Road Game

DCR_Launch_1242x2208_SS5Disney en Hipster Whale brengen vandaag Disney Crossy Road voor tablets en smartphones uit. Deze 8-bit arcade hopper, waarbij de speler wordt uitgedaagd om met hun favoriete Disney figuur zo veel mogelijk wegen over te steken, is gebaseerd op de originele Crossy Road app van Hipster Whale wat tot op de dag van vandaag meer dan 120 miljoen keer is gedownload. Disney Crossy Road laat de speler door negen verschillende 8-bit werelden springen. Er zijn onder andere wereld geinspireerd op Toy Story, Zootropolis, The Lion King, The Haunted Mansion, Rapunzel en meer.

In Disney Crossy Road is het de bedoeling een recordaantal stappen te zetten en objecten te ontwijken door middel van taps en swipes op je smartphone of tablet.  Spelers kunnen meer dan 100 Disney en Pixar figuren verzamelen waaronder: Mickey Mouse, Donald Duck, Buzz Lightyear, Rapunzel, Mufasa, Verdriet (Binnenstebuiten), Wreck-It Ralph en vele andere bekenden.

“Disney Crossy Road combineert de meest populaire Disney figuren met één van ’s werelds meest populaire mobile games”, aldus Chris Heatherly, SVP & GM, Disney Interactive Games, Disney Consumer Products and Interactive Media. “We hebben nauw samengewerkt met het team van Hipster Whale om het origineel een leuke en unieke twist te geven.”

 Elk van de negen Disney en Pixar werelden in Disney Cross Road bevatten uitdagingen en mechanics die ieder speciaal ontwikkeld zijn om een wereld uit te beelden binnen het Disney thema. Daarnaast zijn ook 8-bit versies te horen van bekende nummers zoals “You’ve Got a Friend in Me” and “I Just Can’t Wait to be King”.


Enkele voorbeelden van werelden

DCR_Launch_1242x2208_SS1The Haunted Mansion: Als spelers zich bevinden in de omgeving van The Haunted Mansion, zijn er authentieke geluidseffecten en audio te horen net als in de attractie. Tijdens het oversteken vliegen er ridderschilden door de ruimte, maar is het ook de uitdaging om kandelaars te verzamelen zodat dat het niet te donker wordt.

Binnenstebuiten: spelers begeven zich in Riley’s langetermijngeheugen, waar zij uitgedaagd worden om “Memory Spheres” te verzamelen en ze in de “Memory Collectors” te stoppen om zo extra punten te verdienen tijdens het spel. Er wordt van wolk naar wolk gesprongen, terwijl je tegelijkertijd moet voorkomen om in een kuil met “oude herinneringen” te vallen. Als een speler er te lang over doet, wordt hij opgezogen door de “Memory Collector Tube”.

Wreck-It Ralph: terwijl er door Wreck-It Ralph’s “World of Sugar Rush” wordt gemanoeuvreerd, kan de speler snoep verzamelen om zo extra punten te scoren en hun “Hop Multiplier” op te laden. Als er gespeeld wordt met een zeldzaam of legendarisch personage, verschijnen er kersen op de kaart die zorgen voor een “supercharge”. Met deze krachten kunnen objecten opgepakt worden die zorgen voor extra punten. Als spelers er te lang overdoen kunnen ze gepakt worden door een “Candy Cybug”.

Disney Crossy Road is nu gratis beschikbaar met in-app aankopen op de App Store, Google Play Store, Windows Store.

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.