De essentiële videokit van de Nikon Z 6

Nikon introduceert vandaag de eerste systeemcamera videokit voor videoprofessionals en contentmakers: de essentiële videokit voor de Nikon Z 6. De onderdelen van de kit geven je alle vrijheid om de rigg naar je hand te zetten en biedt de essentiële uitrusting om snel video’s van hoge kwaliteit te produceren.

De kit bevat de Nikon Z 6-systeemcamera en de FTZ-vattingadapter waarmee je een uitgebreid assortiment NIKKOR-objectieven met F-vatting kunt gebruiken en biedt de mogelijkheid om full-frame 4K-video van zeer hoge kwaliteit vast te leggen. Optische vibratiereductie (VR) over vijf assen in de camera werkt samen met elektronische VR voor nog stabielere opnamen.  De meegeleverde Atomos Ninja V ondersteunt het Atomos Open Protocol. Een firmware-update die later dit jaar wordt uitgebracht, ondersteunt het vastleggen van RAW-video uitvoer van de camera in de ProRes RAW-indeling van Apple in combinatie met de Atomos Ninja V, waardoor een maximale flexibiliteit bij graderen wordt geboden. De SmallRig quick-release camera cage heeft een top handle aan de bovenzijde bevestigd waardoor vloeiender bewegende beelden gerealiseerd kunnen worden en het onderwerp met gemak kan worden gevolgd.

Wat zit er in het pakket?

Nikon Z 6-camerabody: inclusief 24,5 MP, 100-51.200 ISO, van 6K downsampled 4K-video met volledige pixeluitlezing, tot 120 bps in FHD, 10-bits N-Log en tijdcode-uitvoer, 8-bits interne opname met maximaal 144 Mbps en functies voor slow motion en time-lapse in de camera.

FTZ-vattingadapter van Nikon: maakt het mogelijk om zonder verlies van beeldkwaliteit NIKKOR objectieven met F-vatting, waaronder allerlei filmobjectieven, te gebruiken.

Atomos Ninja V: flexibel monitorgebruik en flexibel vastleggen in de ProRes- en DNxHR-indeling die gereed is voor bewerken. SmallRig quick-release camera cage: de SmallRig-camera cage beschikt over een Manfrotto compatibel quick release plate, zodat u de camera in enkele seconden van het ene tripod- of monopod statief naar het andere kunt overzetten.

EN-EL15b accu’s van Nikon: twee oplaadbare Li-ion-accu’s zorgen ervoor dat u altijd gereed bent om de volgende scène te filmen.

Spiraalvormige HDMI-kabel: ondersteunt alvast snelle HDMI 2.0 voor 4Kp60 ProRes- en RAW-opnamen met een hoge beeldsnelheid.

Accu’s van 5200 mAh: twee accu’s en een snelle lader voorzien de Atomos zelfs tijdens de langste opname van voeding.

SmallRig-handvat voor de camera cage: aan de bovenzijde bevestigde top handle voor het met gemak volgen van het onderwerp.

SmallRig Magic Arm: bevestig de Atomos Ninja V op de camera cage met de Magic Arm-klem.

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.