Check Point maakt cyberaanvallen zichtbaar

Check Point Software Technologies introduceert de ThreatCloud World Cyber Threat Map. Deze interactieve wereldkaart visualiseert in real-time hoe en wanneer cyberaanvallen plaatsvinden. De kaart wordt aangedreven door Check Point’s ThreatCloud-intelligentie, dit is het grootste samenwerkingsnetwerk om cybercriminaliteit te bestrijden door data en trends over dreigingen en aanvallen te analyseren. Deze ThreatCloud-database bevat meer dan 250 miljoen geanalyseerde bot-adressen, meer dan 11 miljoen malware-varianten en meer dan 5,5 miljoen geïnfecteerde websites. Daarnaast identificeert de database dagelijks miljoenen soorten malware.

De ThreatCloud World Cyber Threat Map laat ook dagelijks de belangrijkste bedreigingsstatistieken zien, waaronder:

? Top 10 landen waar aanvallen vandaan komen
? Top 10 landen die doelwit zijn van aanvallen
? Type aanval (bot-communicatie, toegang tot schadelijke bronnen, kwaadaardige file-transfers, spam)
? Totaal aantal aanvallen per dag
? Landspecifieke data over gemiddeld aantal infecties en meest voorkomende aanvalstypes per week en per maand

“Het kan moeilijk zijn voor organisaties om de enorme snelheid en wereldwijde schaal te bevatten waarop cyberaanvallen voorkomen”, zegt Marie Hattar, Chief Marketing Officer bij Check Point Software Technologies. 

“We wilden een tool ontwikkelen om bedrijven te helpen begrijpen hoe snel het cybercrime-landschapevolueert, zodat ze stappen kunnen ondernemen om hun beveiliging te versterken en zichzelf beter te verdedigen tegen dergelijke aanvallen. De ThreatCloud World Cyber Threat Map laat zeer gedetailleerd zien waar aanvallen beginnen, wat voor type aanval het is en wat de doelwitten zijn. Het maakt gebruik van real-time informatie afkomstig van Check Point-gateways. Klanten kunnen ook gebruikmaken van ThreatCloud en Check Point’s Next Generation Threat Prevention-oplossingen om de meest recenteinformatie real-time te ontvangen. Hierdoor kunnen zij sneller reageren op nieuwe dreigingen.”

Check Point’s ThreatCloud verzamelt data van talloze wereldwijde sensoren en van het onderzoeksteam van het bedrijf zelf. Het distribueert deze informatie naar de gateways van klanten om hen real-time informatie te geven over dreigingen en aanvalstrends. Zo kunnen organisaties hun beveiliging versterken tegen bots, APT’s en andere geavanceerde vormen van malware. Dit maakt ThreatCloud het eerste collaboratieve netwerk dat cybermisdaad bestrijdt. Het is gekoppeld aan ThreatCloud IntelliStore: de eerste marktplaats voor threat intelligence die organisaties in staat stelt te kiezen uit een ruim aanbod van threat intelligence-feeds die relevant zijn voor hun business. Vervolgens kunnen zij deze informatie gebruiken om te focussen op geavanceerde aanvallen en deze proactief stoppen.

Kijk hier om de ThreatCloud World Cyber Threat Map te zien.

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.