Campus Party’s Drone Zone bevat alles op het gebied van drones én de eerste EK Indoor Drone Racing

Tijdens Campus Party, het grootste techfestival ter wereld dat dit jaar voor het eerst naar Nederland komt, halen droneliefhebbers hun hart op in de Drone Zone. In deze speciaal omgebouwde, dedicated hal vinden zij er alles op het gebied van dronetechnologie: workshops, challenges en demonstraties, en uiteraard allerlei drones. Bovendien vindt er op zaterdag 28 en zondag 29 mei het eerste Europees Kampioenschap Indoor Drone Racing plaats.

1

De beste droneracers kunnen tijdens het vijfdaagse festival finaleplekken bemachtigen voor de finales op zaterdag en zondag. Bezoekers kunnen het EK volgen vanaf de voor- en afvalrondes, waarin per ronde telkens vier piloten – zowel amateurs als ervaren dronepiloten – tegen elkaar strijden, tot en met de zinderende finale in het weekend. De winnaar mag zich de eerste Europees Kampioen Indoor Drone Racing ooit noemen.

3

Zowel deelnemers (de zogenoemde Campuseros) als dagbezoekers hebben tijdens Campus Party toegang tot de Drone Zone en het EK. Naast het EK kunnen zij drones bekijken, demonstraties bijwonen, bouwen aan drones en er zelf mee vliegen. Dagbezoekers kunnen een ‘testvlucht’ maken onder leiding van de specialisten van Kamera Express; Campuseros krijgen de ruimte om met hun eigen drone vrij rond te vliegen over het racecircuit of over de obstacle course. Ook zijn er voor hen workshops en challenges op het gebied van dronetechnologie.

4

Het programma en de inhoudelijke invulling van de Drone Zone worden verzorgd door Lars Sang Mo Boom van FormulaFPV, organisator van professionele dronecompetities. Naast de organisatie van de eenmalige EK Indoor Drone Racing is FormulaFPV ook bezig om een Europese competitie voor drone-racing op te zetten. Lars: “De Drone Zone op Campus Party is voor zowel bezoekers als Campuseros een laagdrempelige manier om alle facetten van dronetechnologie te leren kennen. Door informatie in te winnen, maar ook door te kijken, te luisteren en vooral zelf te ervaren. Voor jong en oud is de Drone Zone dus echt een droom die uitkomt.”

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.