30 procent van de smartphonegebruikers maakt zich zorgen over het verliezen van bestanden.

Zo’n 30 procent van de smartphonegebruikers maakt zich zorgen over het kwijtraken van bestanden en data door diefstal of vanwege een defect product. Dit blijkt uit een onafhankelijk onderzoek naar smartphonegebruik van SanDisk, onderdeel van Western Digital. Tegelijkertijd maakt 19 procent van alle Nederlandse smartphonegebruikers nooit een back-up en zegt een kwart (27%) weleens kostbare foto’s en video’s te zijn kwijtgeraakt als gevolg hiervan.

Een ander probleem wat gebruikers ondervinden is dat ze vaak te weinig ruimte hebben en foto’s of video’s moeten verwijderen om ruimte vrij te maken. Maar liefst 86 procent van de Nederlanders heeft weleens bestanden moeten verwijderen om ruimte vrij te maken. Twee derde (66%) geeft aan minstens een keer per drie maanden bestanden te verwijderen en de helft (50%) doet dit minstens een keer per maand. Wanneer gebruikers foto’s of video’s verwijderen, verwijdert een vijfde (20%) eerst foto’s van zichzelf, gevolgd door vrienden (14%) en huisdieren (8%). Als laatste verwijderen ze hun ouders (2%). Een kwart (26%) zegt spijt te hebben van het verwijderen van dierbare foto’s of video’s.

Emiel Witteveen, Senior Regional Marketing Manager EMEA bij Western Digital zegt: “Ons onderzoek laat duidelijk zien dat de mensen druk ervaren om te beslissen wat bewaard blijft. Daarnaast toont het ook het belang van het maken van een back-up om het verlies van dierbare foto’s en video’s te voorkomen. Wat de meesten zich niet realiseren is dat er verschillende snelle en eenvoudige oplossingen zijn om data op te slaan. Dit kan bijvoorbeeld door de telefoon te verbinden met een apparaat of door op slaan via Wi-Fi. Zo hoeven er geen bestanden verwijderd te worden en wordt alles extern opgeslagen, voor het geval er iets gebeurd met je smartphone.”

SanDisk biedt een breed assortiment aan mobiele opslagproducten waarmee gebruikers eenvoudig de opslagcapaciteit van hun smartphone kunnen vergroten of extern kunnen opslaan. Onder het assortiment vallen onder andere:

  • SanDisk iXpandTM Base – ontworpen om automatisch een back-up te maken van foto’s, video’s en contacten tijdens het opladen.
  • SanDisk iXpandTM Flash Drive – biedt een eenvoudige manier om ruimte op je iPhone uit te breiden en maakt automatisch een back-up van je foto’s. Daarnaast is het mogelijk om direct video’s te streamen vanaf de stick.
  • SanDiskTM Dual Drive Type-C – maakt het eenvoudig om bestanden te verplaatsen tussen smartphones, tablets en computers.
  • SanDisk ConnectTM Wireless Stick – bied je de mogelijkheid om draadloos bij je bestanden te kunnen, grote bestanden te verplaatsen, HD-video’s en muziek te streamen en foto’s en video’s op te slaan en delen van en naar je mobiele apparaat.

 

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.