Ziggo komt met 4G netwerk

Ziggo biedt vanaf heden 4G aan bij haar mobiele abonnementen. Hierdoor wordt Ziggo een goedkope mobiele provider voor mensen die 4G willen. De maximale 4G downloadsnelheid bij Ziggo is 225 Mbit/s.

Een nieuwe 4G provider

Ziggo biedt vanaf 26 oktober 4G sim only abonnementen aan. De maximale 4G snelheid die Ziggo aanbiedt bij deze sim only abonnemeten is 225 Mbit/s/. Ziggo heeft in 2012 samen met UPC een frequentie gekocht in de frequentieveiling van dat jaar. Dit is de 2600 MHz frequentie, met één frequentie is het niet mogelijk om een maximale snelheid van 225 Mbit/s aan te bieden. Dit is alleen mogelijk door twee verschillende frequenties te combineren. Ziggo maakt bij de huidige sim only abonnementen dus gebruik van het netwerk van Vodafone. De nieuwe sim only abonnementen van Ziggo hebben allemaal 50% meer MB’s, huidige klanten zullen ook worden overgezet op het 4G netwerk in december én krijgen ook hetzelfde aantal MB’s als de nieuwe sim only abonnementen. Het is niet bekend wanneer Ziggo gebruik gaat maken van haar eigen frequentie.

Nieuwe 4G bundels bij Ziggo mobiel

Ziggo mobiel biedt momenteel 4G aan bij haar bundels. Hieronder is een overzicht van de mobiele abonnementen voordat Ziggo 4G aanbood en de nieuwe 4G bundels.

Naam van de bundel Belbundel Databundel Downloadsnelheid Maandelijkse kosten
Oud: Familie
Nieuw: Mobiel Familie 4G
Oud: Onbeperkt
Nieuw: Onbeperkt
Oud: 4 GB
Nieuw: 6 GB
Oud: 42 Mbit/s
Nieuw: 225 Mbit/s
Oud: € 45,-
Nieuw: € 45,-
Oud: Enorm
Nieuw: Enorm 4G
Oud: Onbeperkt
Nieuw: Onbeperkt
Oud: 3 GB
Nieuw: 4,5 GB
Oud: 42 Mbit/s
Nieuw: 225 Mbit/s
Oud: € 30,-
Nieuw: € 30,-
Oud: Ruim
Nieuw: Ruim 4G
Oud: 300
Nieuw: 300
Oud: 1 GB
Nieuw: 1,5 GB
Oud: 42 Mbit/s
Nieuw: 225 Mbit/s
Oud: € 15,-
Nieuw: € 15,-
Oud: Voldoende
Nieuw: Voldoende 4G
Oud: 75
Nieuw: 75
Oud: 200 MB
Nieuw: 300 MB
Oud: 42 Mbit/s
Nieuw: 225 Mbit/s
Oud: € 9,-
Nieuw: € 9,-

 

Doordat Ziggo 4G internet aanbiedt zal je data verbruik toenemen in de gebieden waar je 4G hebt. Als je internetsnelheid hoger is, worden afbeeldingen en video’s automatisch in een hogere kwaliteit worden ingeladen. Het gemiddelde verbruik met 4G is 1000 MB of meer per maand. Ziggo heeft als voordeel dat het verbruik per kb uit je databundel wordt gehaald. Andere mobiele providers doen dit per 100 kb waardoor je databundel sneller leeg gaat.

Ziggo vermeldt zelf dat er een theoretisch maximaal haalbare snelheid van 225 Mbit/s kan worden aangeboden. Daarnaast zegt Ziggo dat de praktische snelheid 70 Mbit/s is, in vergelijking met andere mobiele providers is dit opmerkelijk hoog. Het valt dan ook te verwachten dat deze snelheid niet haalbaar is. Daarnaast heeft Ziggo maar één frequentie gekocht tijdens de 4G frequentie veiling, het is dus eigenlijk onmogelijk dat Ziggo 225 Mbit/s aanbiedt over haar eigen netwerk. De maximale theoretische 4G snelheid met één frequentie is 150 Mbit/s, Ziggo maakt daardoor waarschijnlijk gebruik van het Vodafone netwerk.

Dekking van Ziggo 4G

Hieronder is de dekking van het mobiele 4G netwerk van Ziggo

4G dekking van Ziggo

Ziggo nieuwste 4G provider

Ziggo is de laatste netwerkbeheerder die haar 4G netwerk lanceert. Voorheen hadden de zakelijke klanten de optie om een mobiel 4G abonnement te nemen bij Ziggo. Deze bundel was duur in vergelijking met de andere zakelijke 4G bundels. Tevens had je enkel 4G in Amsterdam. Ziggo gebruikte deze bundel om aan de eisen van de Nederlandse overheid te voldoen die opgesteld waren tijdens de frequentie veiling in 2012.

4G heeft een groot voordeel over 3G, het grootste voordeel bij 4G is dat de kwaliteit van het netwerk beter wordt. 4G heeft een grotere dekking waardoor je beter bereik krijgt. Ziggo heeft na de fusie met UPC één frequentie in bezit. De frequentie die Ziggo gebruikt voor haar 4G netwerk is de 2600 MHz frequentie. De hoge frequentie van Ziggo geeft een betere dekking in dichtbevolkte gebieden, een hoge frequentie kan een aantal verbindingen aan en is daarom geschikt voor dichtbevolkte gebieden.

4G bij Ziggo

Het netwerk van Ziggo zal een stuk beter worden door de toevoeging van 4G. Je krijgt een beter bereik in dichtbevolkte gebieden terwijl je in gebieden waar geen 4G beschikbaar is gebruik kan maken van het landelijk dekkend 3G netwerk van Vodafone. Door het aanbieden van 4G wordt Ziggo een goede concurrent van mobiele providers zoals Simyo, Youfone, Telfort en Ben. Deze mobiele providers bieden ook goedkope mobiele abonnementen en bieden ook 4G aan.

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: