Zeven Corona apps doen mee aan publieke test komend weekend

Op zaterdag 18 en zondag 19 april nemen 7 teams deel aan de ‘appathon’, een digitaal evenement om de werking van de corona-apps te kunnen te testen en te verbeteren.

Hoe zijn de 7 deelnemers geselecteerd?

Na de uitnodiging dit weekend zijn meer dan 700 reacties ontvangen waarvan 660 daadwerkelijk een voorstel bevatten. Op dinsdag 14 april zijn al deze voorstellen doorlopen en administratief beoordeeld op onder meer volledigheid en gericht op de in de uitnodiging benoemde ondersteuning van het werk van de GGD. Hierna bleven 63 voorstellen over. Deze zijn vandaag beoordeeld door 67 experts op het terrein van epidemiologie, gezondheidszorg, privacy, informatiebeveiliging en ICT. Deze 7 deelnemers komen voort uit hun advies.

De voorbereiding van de ‘appathon’ start vandaag, waarbij de deelnemers de broncode van hun apps ter beschikking moeten stellen. Ook wordt gestart met een beoordeling van de gegevensbescherming, een analyse van de broncode en met een onderzoek naar de informatiebeveiliging.

Programma appathon 18 en 19 april

De ‘appathon’ start zaterdagochtend om 10.00 uur met online presentaties van de zeven verschillende teams aan wetenschappers en experts van zowel binnen als buiten de overheid. Daarna worden de teams door de experts vanuit verschillende invalshoeken beproefd en bevraagd. Iedereen die dat wil kan online de presentaties volgen via www.rijksoverheid.nl/coronavirusapp en vragen en suggesties mailen.

 

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: