WhatsApp laat alle gebruikers videobellen

Chat-app WhatsApp laat al zijn gebruikers vanaf deze week ook videobellen. De functie wordt in de komende dagen uitgerold. In de afgelopen maanden verschenen al meermaals berichten dat de functie werd getest, maar vanaf deze week zijn videogesprekken voor alle WhatsApp-gebruikers beschikbaar.

De telefoonknop in de rechterbovenhoek van de app, die eerder alleen audiogesprekken kon opstarten, kan nu ook worden gebruikt om een videogesprek te beginnen. Tijdens het bellen kunnen gebruikers wisselen tussen de camera’s op hun smartphone.

Net als tekstgesprekken via WhatsApp worden de videobeelden versleuteld verstuurd, zodat ze niet kunnen worden afgeluisterd. Ook WhatsApp zelf heeft geen inzagemogelijkheid in de beelden.

Met zijn videobelfunctie concurreert WhatsApp onder meer met FaceTime van Apple, Duo van Google, Skype van Microsoft en Facebook Messenger. WhatsApp zegt dat videobellen via zijn dienst handiger is omdat het werkt op alle soorten apparaten en ook op slechtere internetverbindingen.

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.