Wat zijn Litecoins?

Bitcoin is regelmatig in het nieuws, en is vanuit het niks ineens veel waard geworden. Nu is Bitcoin misschien de meeste bekende cryptocurrency, maar zeker niet de enige. Een steeds populairder worden alternatief is de Litecoin.

Litecoin

Litecoin is een cryptocurrency die in 2011 is opgezet door een Google medewerker genaamd Charles Lee. Het is net als Bitcoin een gedecentraliseerde digitale valuta. Litecoin maakt gebruik van open-source software en zorgt voor instant transacties met daarbij bijna geen betalingskosten. Aangezien de achtergrond Open-Source is het mogelijk voor bedrijven en andere ontwikkelaars om de code te gebruiken of te bewerken.

Wat maakt Litecoin anders

De vraag is dan natuurlijk, wat is dan het verschil? Het verschil tussen Bitcoin en Litecoin zit hem in het algoritme dat het gebruikt. Hier kunnen we heel diep op ingaan maar het komt er eigenlijk vooral op neer dat de beveiliging een stuk beter is. Dit brengt natuurlijk ook gelijk nadelen met zichzelf mee. Een van de nadelen is de transactie-fee. De fee van de Litecoin ligt wat hoger dan bij Bitcoin. Hier staat echter het voordeel van veel snellere transacties tegenover.

Litecoin verkrijgen

Natuurlijk kan je gewoon Litecoin kopen. Dit kan op verschillende websites. Een andere manier van het verkrijgen van de Litecoin is doormiddel van mining. Het minen van Litecoin is niet zo ingewikkeld. Voor het minen heb je een computer nodig die verschillende berekeningen uitvoert. Een aantal van die berekeningen worden als een nieuwe virtuele munt erkend, en zijn dus een Litecoin waard.

Het voordeel van de Litecoin tegenover de Bitcoin is dat de berekeningen veel makkelijker zijn. Waar je voor Bitcoin tegenwoordig dure speciale computers nodig hebt kan je Litecoin nog steeds minen op je eigen systeem.

Tips?

Heb jij tips voor het minen van Litecoin? Dan horen wij deze graag in de reacties.

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.