Waar moet je opletten bij het aanschaffen van een refurbished iPhone?

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een refurbished toestel. Hetzelfde geldt voor de iPhone. Niet raar natuurlijk, want een refurbished iPhone is stukken goedkoper ten opzichte van een nieuwe iPhone uit de winkel. Ben je ook opzoek naar een refurbished iPhone? Dan zijn er een aantal dingen waar je goed op moet letten. In dit artikel zal er hier verder op ingegaan worden.

Controleer goed de prijs

Een belangrijk punt waar je op moet letten is de prijs. Er zijn momenteel veel verschillende aanbieders met verschillende prijzen. Koop niet de eerste de beste refurbished iPhone die je tegen komt. Probeer vergelijkingen te maken tussen de verschillende aanbieders om zo de beste deal te vinden.

De verschillende soorten gradaties

Refurbished iPhones zijn in drie verschillende gradaties te verkrijgen, namelijk zo goed als nieuw, licht gebruikt en zichtbaar gebruikt. Vaak wordt dit aangegeven als A, B en C grade. Een refurbished iPhone die over een A grade beschikt heeft minimale gebruikerssporen die met het blote oog niet eens te zien zijn. Bij een B grade refurbished iPhone kun je aan de buitenkant enkele gebruikerssporen treffen. Denk hierbij aan een klein krasje of deukje. Product technisch gezien zijn deze toestellen verder gewoon uitstekend. Bij de refurbished iPhones met een C grade zijn vaak (diepere) gebruikerssporen te zien. Dit is in de prijs dan ook terug te vinden. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een refurbished iPhone 7 en er één tegen komt waarvan het iPhone 7 scherm een kras bevat hoor jij natuurlijk niet de volle prijs te betalen. Tip: gebruik een beschermhoes en een tempered glass om het toestel zolang mogelijk te kunnen gebruiken.

De accessoires bij het toestel

Helaas wordt er niet door elke aanbieder alle accessoires meegeleverd bij een refurbished iPhone. Let daarom goed op tijdens het aanschaffen van een refurbished iPhone wat je allemaal ontvangt. Je mag verwachten dat je er standaard een iPhone oplader en adapter bij krijgt. Check de verschillen en vergelijk.

De garantievoorwaarden

Een ander belangrijk punt zijn de garantievoorwaarden. Deze verschillen vaak per aanbieder. Binnen deze voorwaarden wordt aangegeven hoeveel maanden garantie er wordt gegeven op de refurbished toestellen, wanneer de termijn in gaat en welke onderdelen wel of niet onder de garantie vallen. De meeste aanbieders geven gelukkig wel twee jaar garantie op hun refurbished toestellen. Toch is altijd handig om de garantievoorwaarden nog even grondig door te lezen.

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: