Vrouw klaagt slimme vibrator aan

Een vrouw uit Chicago klaagt de maker van een slimme vibrator aan, omdat het apparaat gevoelige gegevens over het gebruik van het seksspeeltje zou hebben doorgegeven aan het bedrijf. Dat meldt de Chicago Tribune. De vrouw, die in rechtbankdocumenten onder het pseudoniem N.P. wordt vermeld, kocht in mei voor 130 dollar (116 euro) een We-Vibe Rave. Die vibrator kan worden gekoppeld aan de app We-Connect om het vibratieniveau te reguleren en om te chatten met een partner.

we-vibe

Volgens de aanklacht werden gegevens over het gebruik van de vibrator echter zonder toestemming vastgelegd en doorgestuurd naar het bedrijf Standard Innovation, dat de We-Vibe maakt. In augustus toonden hackers op de conferentie Def Con al dat een ander We-Vibe-model op onveilige wijze communiceert met de app. Daardoor zouden kwaadwillenden hem ineens kunnen activeren. De hackers merkten toen ook al op dat de temperatuur van de We-Vibe elke minuut naar Standard Innovation wordt gestuurd. Dat gebeurt ook elke keer dat de vibratie-intensiteit wordt aangepast.

Vergoeding

Een woordvoerder van Standard Innovation zegt de aanklacht nog niet te hebben ontvangen en daarom niet in detail te kunnen reageren. Het bedrijf zegt privacy en databeveiliging hoog in het vaandel te hebben staan. Volgens de woordvoerder gebruiken de meeste We-Vibe-eigenaren de app zonder een account aan te maken of e-mailadres achter te laten. Daarom zouden de doorgestuurde gegevens niet aan een persoon te koppelen zijn.

we-vibe_4_plus

Aanklaagster N.P. wil dat de rechtszaak ‘class action’-status krijgt, zodat ook andere consumenten zich hierbij kunnen aansluiten. In de rechtszaak wordt gevraagd om een ongespecificeerde financiële vergoeding en vernietiging van de verzamelde informatie. De producten van We-Vibe worden ook in Nederland op verschillende plekken verkocht.

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: