Vergeet niet je smartphone schoon te maken

Facetimen met oma, bellen met je ouders en talloze whatsappjes sturen naar vrienden; nu we in thuisquarantaine zitten tijdens de coronacrisis gebruiken we onze telefoon meer dan ooit om contact te houden met de buitenwereld. Door het constante gebruik kunnen er veel bacteriën op je toestel leven, wat extra risicovol kan zijn nu het coronavirus heerst. Hoe houdt je je mobiele telefoon nu zo goed mogelijk schoon?

Hoe ga je nu het beste te werk?

Allereerst is het verstandig om je toestel helemaal uit te zetten en eventuele opladers en oordopjes eruit te halen voordat je begint met de grote schoonmaak. Het beste kun je desinfecterende doekjes gebruiken of een zacht, pluisvrij doekje met een klein beetje water en zeep. Nu kun je voorzichtig over het scherm wrijven. Vergeet niet de achterkant en zijkanten van je telefoon mee te nemen, evenals je telefoonhoesje! Ook de meest stevige en dichte iPhone telefoonhoesjes verzamelen stof en vuil, waardoor het verstandig is om deze ook goed schoon te maken. Zorg er in ieder geval voor dat er nooit water of zeep in de openingen komt, dit kan de telefoon beschadigen. Heb je je hele smartphone schoongemaakt? Neem dan alle oppervlakken nog een keer af met een droge microvezeldoek of een andere pluisvrije doek, zodat je toestel weer helemaal droog is en klaar voor gebruik!

Wat moet je in ieder geval niet gebruiken?

Door diverse smartphonefabrikanten wordt aangeraden om in geen enkel geval schoon te maken met bleek. Ook het direct besproeien of vegen met andere (sterke) schoonmaakmiddelen (zoals allesreiniger) wordt afgeraden, omdat je telefoon hier onherstelbaar door kan beschadigen. Het gebruik van een schuursponsje of een ruwe doek kan krassen veroorzaken en dat wil je natuurlijk voorkomen. Als je voorzichtig en met de juiste middelen te werk gaat, houdt jij je smartphone ook in deze tijden zo schoon mogelijk!

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.