Vanmiddag begint in Amsterdam de eerste World Hackathon Day

Vanmiddag begint in Amsterdam de eerste World Hackathon Day. Dit is een event waar jongeren tot 25 jaar mogen meedenken om een  wereldprobleem voor het bedrijfsleven oplossen.

10009338_10152367601847718_5832179025518176851_n
Drie bedrijven zullen voor de gelegenheid hun probleem voorleggen aan de jeugdige hackers. Daarna krijgen ze tijd om hun ideeën aan elkaar te pitchen en groepen van vijf te formeren. De feitelijke codesessies beginnen om zes uur. Maar gaan de hele nacht door en duren in totaal 24 uur. De teams werken aan deze drie cases in zes rubrieken: Future, Finance, Travel, Charity, Music, Health.

Ruim veertig bedrijven van over de hele wereld wilden een probleemstelling voorleggen aan de jongeren. D-reizen vraagt zich af waar de ultieme reis app aan moet voldoen. ING wil zijn mobiele app laten hacken op veiligheid en Amnesty International daagt de jongeren uit hoe het mensen meer bewust kan maken van schendingen van mensenrechten.

Dit evenement gebeurd niet alleen in Amsterdam. Het World Hackathon Day wordt internationaal gehouden en vind ook plaats in Tel Aviv, Barcelona, Mumbai, Istanboel en Cacablanca.

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: