Twitter maakt prachtige maps op basis van GPS locaties

Het is alweer een tijdje geleden dat Twitter de optie voor GPS locaties toevoegde. Met deze optie kon je precies aangeven vanaf waar een tweet is gestuurd. Deze functie was natuurlijk bedoeld als meerwaarde aan een tweet. Maar Twitter heeft er ook nog iets anders leuks mee gedaan. Twitter heeft een kaarten gemaakt met de GPS locaties van alle verzonden tweets. Hiermee zijn er nu duidelijke kaarten met de locaties waar veel getweet word.

 Twitter Europa

Zoals je kan zien in het kaartje hierboven is Europa en vooral Nederland heel actief op Twitter. Verder word het veel gebruikt in Amerika en een paar grote steden in Rusland, Australie, Japan en Rusland. Volgens Twitter zijn er miljarden tweets gebruikt voor het samenstellen van de kaarten, en geven ze daarmee een duidelijk en betrouwbaar beeld over waar hun gebruikers wonen, werken of uitgaan.

Wat mij opvalt is dat er ook locaties zijn op de Noordzee, of andere grote locaties waar geen bereik is. De tunnel tussen Frankrijk en Engeland is een erg druk bezochte locatie, alleen toen ik daar was had ik daar geen internet. Ben zeer benieuwd hoe deze locaties gebruikt worden. Ook in New York zijn er veel mensen die volgens de GPS op het water zitten tussen het zuiden en westen. Hier zijn alleen geen bruggen, maar alleen tunnels.

De overige HQ foto’s staan hier.

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: